Ilona och Kiira har som sommarjobb att berätta i sociala medier om turismutbudet i Lovisa

matkailuvinkkarit turismtipsare

Lovisa stad har anställt för sommaren två turismtipsare. De har som uppgift att förbättra turismsynligheten för Lovisa i de sociala medierna. Tipsarna hjälper också lokala företagare med problem som anknyter till sociala medier.

Från en ansökarskara på över 30 valdes Ilona Ruismäki och Kiira Koskinen till turismtipsare. De började med sina jobb i mitten av juni.

– Målet är att få i synnerhet unga människor att bli entusiastiska över Lovisa. Det försöker vi uppnå genom att använda unga förmågor. Ilona och Kiira stack ut från de andra sökandena tack vare sina goda idéer, berättar direktören för centralen för näringsliv och infrastruktur i Lovisa stad Sari Paljakka.

Ilona Ruismäki, som ursprungligen kommer från Uleåborg, har tidigare arbetat på ett flertal turistmål på olika håll i Finland. Hon har studerat marknadsföring på det öppna universitetet. Kiira Koskinen från Esbo studerar för tillfället för en engelsk turismexamen i Borgå.

Turismtipsarna producerar innehåll speciellt för Visit Lovisas Instagramkonto. Lovisa Camping fungerar som bas för tipsarna. Tipsarna kan också ses på turistmålen och evenemangen i Lovisa, och de ger turisterna tips om roliga platser att besöka och aktiviteter att göra. Man känner igen turismtipsarna på deras pigga Visit Lovisa-skjortor.

Lokala företag kan be att turismtipsarna besöker deras företag och skapar innehåll till sociala medier om företagen, till exempel på Visit Lovisas Instagramkonto. Vid behov kan tipsarna också ge sparrningsstöd och hjälpa företagarna med deras egna konton i sociala medier.

Turismtipsarna arbetar till slutet av juli.

Turismtipsarna i Lovisa: Ilona Ruismäki, tfn 040 670 38 43, och Kiira Koskinen, tfn 040 630 57 80.