Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa: Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisiasemien palveluita kohdennetaan 1.10.2019 lähtien

Loviisan poliisilaitoksen julkisivu Lovisa polisavdelningens fasad

Poliisipalveluiden aukioloaikoja tullaan kohdentamaan tietyille viikonpäiville Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Porvoossa ja Loviisassa. Loviisan poliisiaseman palvelupäivystys on avoinna torstaina klo 9 – 15.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisiasemien palveluita kohdennetaan 1.10.2019 lähtien

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on selvittänyt ja tutkinut palveluidensa kehittämis- ja porrastustarpeita vuodesta 2016 alkaen. Jo tuolloin oli nähtävissä, että poliisilaitoksen on tarpeen kohdentaa palveluitaan eri poliisiasemilla perustuen muun muassa keskeisten viranomaiskumppaneiden, eli syyttäjän ja käräjäoikeuksien, suunnitelmiin ja tiedossa oleviin toimipaikkauudistuksiin.

Lupapalveluita, jotka ovat yleisin syy asioida henkilökohtaisesti poliisin luona, on jatkossakin saatavilla joka arkipäivä Vantaan ohella Järvenpäässä, Hyvinkäällä ja Porvoossa ja kohdennetusti Nurmijärvellä ja Loviisassa. Lupapalveluiden tarkemmat aukioloajat löytyvät nettisivuiltamme.

Poliisipalveluiden aukioloaikoja tullaan kohdentamaan tietyille viikonpäiville Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Porvoossa ja Loviisassa.

Poliisiasemien uudet aukioloajat 1.10.2019 alkaen ovat seuraavat:

  • Vantaan pääpoliisiaseman palvelupäivystys on avoinna maanantai-perjantai klo 8 – 16.15 (pääpoliisiasema muuttaa väistötiloihin osoitteeseen Rahtitie 1, Hki – Vantaan lentoasema marras-joulukuussa).
  • Vantaan poliisiaseman palvelupiste DIXI maanantai-torstai kello 8 – 16.15 ja perjantai 9 -16.15
  • Hki-Vantaan lentoaseman palvelupäivystys on avoinna maanantai-sunnuntai vuoden jokaisena päivänä kello 7 – 16. Palvelupisteestä saa ensisijaisesti väliaikaiset passit, myös expresspikapassit.
  • Järvenpään poliisiaseman palvelupäivystys on avoinna maanantai – tiistai kello 9 – 16.
  • Hyvinkään poliisiaseman palvelupäivystys on avoinna keskiviikko – perjantai kello 9 – 16.
  • Porvoon poliisiaseman palvelupäivystys on avoinna maanantai – keskiviikko kello 9 – 16
  • Nurmijärven poliisiaseman palvelupäivystys on avoinna tiistaina kello 9 – 15.
  • Loviisan poliisiaseman palvelupäivystys on avoinna torstaina klo 9 – 15.
  • Keravan lupa-asioiden palvelupiste on avoinna ajanvarauksella keskiviikkona kello 9 – 16.
  • Mäntsälän lupa-asioiden palvelupiste on avoinna ajanvarauksella torstaina kello 9 – 16.

Poliisipalveluita kohdentamalla henkilöstöä voidaan ohjata enemmän muun muassa tutkintatyöhön. Noin puolet poliisilaitosalueen kaikista rikoksista, mukaan lukien liikennerikokset, tapahtuu Vantaan alueella.

Poliisipalveluissa otetaan vastaan rikosilmoituksia ja annetaan tiedoksiantoja, otetaan vastaan ja luovutetaan löytötavaroita, annetaan neuvoja ja ohjeita. Lähes kaikki poliisin palvelut ja tieto on saatavilla sähköisesti vuorokauden ympäri osoitteessa www.poliisi.fi.

Muutos on suunniteltu siten, että poliisilaitoksen itäisellä alueella on poliisipalveluita saatavilla maanantaista torstaihin Loviisassa tai Porvoossa. Nurmijärvi-Hyvinkää-Järvenpää alueella poliisipalvelut ovat saatavilla eri poliisiasemilla joka arkipäivä. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikostutkintaan, liikenteeseen liittyviin asioihin sekä muuhun poliisitoimintaa liittyvissä kysymyksissä voi soittaa ma – pe klo 8.30 – 12 numeroon 0295435100.

Rikosilmoituksia ei oteta vastaan puhelimitse muutoin kuin rekisteröityjen ajoneuvojen anastusten osalta.

Lupa-asioihin liittyvissä kysymyksissä voi soittaa arkisin klo 9 – 11 välisenä aikana numeroon 0295434900.

Mikäli tarvitaan kiireellistä poliisin apua, soita hätänumeroon 112.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen vaihde 0295430291.

Poliisin valtakunnallinen neuvontapalvelu

Poliisin valtakunnallinen neuvontapalvelu antaa yleisneuvontaa kiireettömissä asioissa, jotka liittyvät passeihin, henkilökortteihin, poliisin muihin lupa-asioihin, ajanvaraukseen ja sähköiseen asiointiin. Opastusta annetaan myös automaattisen liikennevalvonnan asioissa sekä liikenne-, rikosilmoitus- ja löytötavara-asioissa.

Poliisin valtakunnallinen neuvontapalvelu palvelee numerossa 0295 419 800 (pvm/mpm) arkisin klo 8.00 – 16.15 välisenä aikana. Neuvontapalveluun voi olla yhteydessä myös sähköpostitse neuvontapalvelu@poliisi.fi. Mikäli asioitte sähköpostitse, lisätkää viestiin nimenne, puhelinnumeronne ja kotipaikkakuntanne.

Neuvoja annetaan suomeksi ja ruotsiksi

Kiireellisissä asioissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112. Vihjetietoa Itä-Uudenmaan poliisille voi lähettää sähköpostitse vuorokaudenajasta riippumatta osoitteeseen vihjeet.itä-uusimaa(at)poliisi.fi tai vihjenumeroon 0295413636.

Kuva: Itä-Uudenmaan poliisilaitos