Johtava lääkäri toivoo kaupunkilaisilta maltillista ja vastuullista juhlintaa vuodenvaihteessa

uusi vuosi 2021

Loviisan johtava lääkäri Marika Ylärakkola toivoo, että loviisalaiset ottaisivat uuden vuoden vastaan rauhallisesti ja omassa lähipiirissään maltillisesti juhlien.

– Uuden vuoden viettoon kuuluu perinteisesti iloinen ja riehakaskin juhlinta, mutta tällä kertaa on syytä juhlia maltillisesti ja vastuullisesti. Koronavirusepidemian kukistaminen on meidän kaikkien yhteinen asia, Marika Ylärakkola sanoo.

Koronavirusepidemian takia annetut rajoitukset ovat edelleen voimassa, yli vuodenvaihteen 10.1.2021 asti. Näin ollen yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi. Yksityisellä kokoontumisella tarkoitetaan esimerkiksi perhe- ja sukutapahtumia ja joulun ajan juhlia. Voimassa on myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös, joka kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet 10.1.2021 saakka Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla.

Myös ilotulitteiden ja rakettien kanssa on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta, jotta sairaalat eivät kuormittuisi edelleen onnettomuuksista.

Loviisan kaupunki on perunut perinteisen uudenvuoden riehan Laivasillalla. Ilotulitteiden sijaan kaupunkilaisia ilahdutetaan taiteilija Alexander Reichsteinin valotaideteoksella Lennon aika, joka on nähtävissä Kirkkopuistossa loppiaiseen 6.1.2021 asti.