Ledande läkaren önskar att årsskiftet firas med måtta och ansvar

uusi vuosi 2021

Ledande läkaren i Lovisa Marika Ylärakkola önskar att Lovisaborna firar in det nya året i lugna tecken och inom sin egen närmaste krets.

– Traditionellt hör glada och till och med livliga fester nyåret till, men denna gång är det allt skäl att fira med måtta och ansvar. Det ankommer på var och en av oss att bekämpa coronavirusepidemin, säger Marika Ylärakkola.

De begränsningar som införts på grund av coronavirusepidemin gäller fortfarande, över årsskiftet ända till 10.1.2021. Det rekommenderas alltså att man inte ordnar privata sammankomster med fler än 10 deltagare. Med privata sammankomster avses till exempel familje- och släktsammankomster och fester under jultiden. I kraft är även Regionförvaltningsverket i Södra Finlands beslut som förbjuder alla offentliga sammankomster inomhus och utomhus fram till 10.1.2021 i kommunerna inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

Det är också all anledning att iaktta särskild försiktighet med fyrverkeripjäser och raketer, så att sjukhusen inte blir ännu mer belastade på grund av olyckor.

Lovisa stad har inhiberat det traditionella nyårsjippot på Skeppsbron. I stället glädjas stadsborna med konstnären Alexander Reichsteins ljuskonstverk Dags att flyga (Lennon aika), som finns utställt i Kyrkoparken ända till trettondagen 6.1.2021.