Kansallinen veteraanipäivä Loviisassa 27.4.2022

Raatihuoneen tornissa Suomen lippu Finska flagga i Rådhustornet

Kansallisen veteraanipäivän juhla järjestetään Palvelutalo Esplanadissa keskiviikkona 27. huhtikuuta kello 14 alkaen. Perinteiseen juhlaan kuuluu musiikkia, laulua, juhlapuhe sekä kahvitarjoilu. Loviisan kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Isotalo ja juhlapuheen pitää dosentti Erkki Teräväinen. Juhlapuheen otsikko on Veteraanien aika – oppia sukupolvellemme.

Musiikkiosuudesta vastaa Keijo Liskin johtama puhallinorkesteri Senior Brass. Yleisö saa myös nauttia kuorolaulusta kun Loviisan Viihdekuoro esittää muun muassa Juha Vainion sävellyksen Ääretön aava ympärilläin. Kuoro on toiminut kansalaisopiston alaisena 37 vuotta ja jotkut laulajista ovat olleet mukana alusta alkaen. Alkuaikoina kuoro oli naiskuoro, jota johti Aune Mertaoja. Vuonna 1986 kuorosta tuli sekakuoro, ja nimeksi päätettiin Loviisan Viihdekuoro. Viimeiset 10 vuotta Marko Taipale on toiminut kuoron säestäjänä ja johtajana.

Ohjelman lopuksi lauletaan Maamme-laulu ja tilaisuus päättyy kahvitarjoiluun. Juhlaan on vapaa pääsy ja sotiemme veteraanit, heidän saattajansa sekä kaikki muut kiinnostuneet ovat tervetulleita. Suurten kunnia- ja ansiomerkkien käyttö on juhlassa toivottavaa.

Juhlan järjestelyistä vastaa Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä paikallisten veteraanijärjestöjen kanssa.

Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla järjestetään tänä vuonna Lappeenrannassa. Tilaisuutta voi seurata Ylen kanavilta (TV ja Yle Areena). Veteraanipäivän teemana on Maamme versoo uutta – I vårt land spirar det nya.