Kansanmuusikko Minna Raskinen esiintyy Kalevalan päivän juhlassa 28.2.2024

Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivää juhlistetaan kantelemusiikin merkeissä Loviisan Seurahuoneella keskiviikkona 28.2.2024 kello 18. Säveltäjä ja muusikko Minna Raskinen esittää monipuolisen kokonaisuuden erilaisia kappaleita: perinteisiä runolaulusävelmiä, uudempaa kantelemusiikkia sekä improvisaatioita. Reeta Rossi tuo Loviisan Karjalaiset ry:n terveiset ja konsertin jälkeen tarjoamme kahvia, mehua ja karjalanpiirakoita. Juhla kestää noin puolitoista tuntia. Juhlaan on vapaa pääsy.

Juhlan ohjelma

  • Tervetulosanat: Kirsi Kinnunen, sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja
  • Loviisan Karjalaiset ry:n terveiset: Reeta Rossi
  • Konsertti: Kantelemusiikkia, Minna Raskinen
  • Kahvitarjoilu

Järj. Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut
Kahvitarjoilun hoitaa Loviisan Karjalaiset ry

Artistiesittely

Minna Raskinen on monipuolinen kansanmusiikin ammattilainen (MuL): kanteletaiteilija, kouluttaja, säveltäjä ja tuottaja. Hän on muun muassa julkaissut kolme levyllistä omaa musiikkia ja esiintynyt lähes 40 maassa. Hän on myös toiminut muusikkona ja säveltäjänä monitaiteellisesti tanssin, teatterin, runojen, elokuvan ja visuaalisten taiteiden parissa.

Vuodesta 2014 hän on toiminut freelancerina ja opettaa tällä hetkellä Kouvolan ja Loviisan kansalaisopistoissa sekä Kotkan seudun musiikkiopistossa. Loviisan Kuggomin Perinnekeskuksessa Minna toimii ”Folkmusik på Kuggom”-projektin koordinaattorina 2024 kesäkuuhun asti.

Kanteleensoiton Minna aloitti 10-vuotiaana synnyinpitäjässään Iitissä, 36-kielisellä kotikanteleella. Opintojen myötä monenlaiset perinteiset ja uudemmat soittotavat ovat tulleet tutuiksi. Innoittajina ja tukijoina ovat toimineet useat kanteleen mestarit, muun muassa Martti Pokela ja Toivo Alaspää.