Karttapalvelussa uusia ominaisuuksia

Pernajan kartta Karta över Pernå kyrkoby

Loviisan internetkarttapalvelu on päivitetty uusilla käyttöominaisuuksilla.

Kaupungin internetkarttapalvelun karttanäkymiin, jotka on tarkoitettu kuntalaisten ja matkailijoiden käyttöön, on uutena ominaisuutena tullut zoomaus-mahdollisuus, jonka avulla pääsee lähemmäksi kohdetta kuin aikaisemmin.  Lisäksi lähemmillä tarkastelutasoilla saa näkyviin korkeuskäyrät. Karttapalvelun itse aineisto päivittyy edelleen kerran viikossa.

Kesän aikana tapahtuu muitakin muutoksia. Tarkoituksena on tuoda kohteita ”kartalla näkyviin tietoihin” vanhasta Palveluhaku-toiminnasta kohteita toimintoon, jolla valitaan kartalla näkyvät tiedot. Palveluhaku-toiminto on aiemmin koettu vaikeaksi käyttää tai löytää.

-Palveluhaku säilyy edelleen, mutta siellä olevia kohteita ruvetaan julkaisemaan myös kartalla näkyvinä tietoina ja päivitystä tapahtuu pikkuhiljaa, sanoo kaupungin paikkatietoinsinööri Tuulia Kovanen.

Loviisan internetkarttapalvelussa taustakarttoina näkyvät kaupungin opaskartta, pohjakartta, asemakaava sekä Maanmittauslaitoksen maastokartta ja ilmakuva. Internetkarttapalvelussa hakupalkista voi etsiä osoitteita ja Palveluhausta erilaisia kaupungin ja yksityisten palveluja.

Loviisan kaupungissa on käytössä koordinaattijärjestelmä ETRSGK26 ja korkeusjärjestelmänä N60. Kartta-aineiston luovuttaminen kolmannelle osapuolelle tai julkaiseminen ilman lupaa on kielletty.

Karttapalveluun: https://kartta.loviisa.fi/ims