Kikatuskuja voitti lapsille suunnatun kadunnimeämiskilpailun

Uuden keskustapäiväkodin kaavoitusprosessiin kutsuttiin lapset apuun, kun päiväkotitontin vierelle suunniteltu kuja oli vailla nimeä. Lasten villi luovuus kukoisti ja kaupunki vastaanotti 19 mahtavaa ehdotusta. Lopulta voittajaksi nousi Elwa-Lilja Frankin ehdotus Kikatuskuja (Fnittergränd). Työryhmä piti myös paljon Vertti Hakalehdon ehdotuksesta Kaverinkuja ja päätyi esittämään viereiselle puistometsälle nimeä Kaverimetsä (Kompisskogen). Molemmat saavat palkinnoksi lahjakortin loviisalaiseen kirjakauppaan, jossa voivat ruokkia luovuuttaan entisestään. Loviisan kaupunki kiittää kaikkia osallistujia!

Näillä hienoilla nimiehdotuksilla ehostettu ja taatusti hauskempi rata-alueen kaavaluonnos aloittaa taipaleensa päätöksenteossa jo ensi viikolla. Kaavaprosessin ollessa aivan alkuvaiheessa, on hyvä muistaa, että vaikka nimiehdotuksille ei tässä vaiheessa löydetty mitään esteitä, ei voida sataprosenttisesti taata, ettei muutoksia myöhemmin tule. Kaava etenee nähtävilläolojen jälkeen elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnan ja kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuustoon päätöksentekoon.

– Ehdotukset valitsi kaavoitukseen hyvin perehtynyt raati, joten toivottavasti joidenkin vuosien päästä Loviisan Kaverimetsässä kikatetaan Kikatuskujalle, varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff toteaa.