Kirjailijavieras: Ulla-Maija Sievinen pääkirjastolla 11.12.2019

Histroiallinen kuva Suursaaresta Gammal bild från Suursaari

Itäisen Suomenlahden ulkosaarelaiset joutuivat jättämään kotisaarensa lokakuussa 80 vuotta sitten.
Loviisan kirjastossa kerrotaan tarinoita Suursaaren, Seiskarin, Lavansaaren ja Tytärsaaren elämästä, arjesta ja juhlasta. Mukana on myös muistoja lopullisen saarista lähdön hetkistä.

Joulukuun kirjailijavieras tietokirjailija, FM Ulla-Maija Sievinen kertoo uusimmasta kirjastaan ”Tarinoita ulkosaarilta – ihmisiä ja ilmiöitä Suursaaresta, Lavansaaresta, Seiskarista ja Tytärs

Suursaari
Suursaari, juhannuskuva
(Kuva Eino Havaksen albumista)

aaresta”.

Luvassa on haikeiden muistojen lisäksi hauskoja ja koskettavia tarinoita ja kuvia ulkosaarilta.

Illan aikana selviää sekin, miten Suursaaren hyljekoirat toimivat turistioppaina baakelsipalkalla ja miksi apteekkareja tapettiin. Tai miten lapsen parku pelasti salakuljettajan ja kuinka onnettomasti kävi Hilmalle, salakuljettajan leskelle? Entä miten Einari sai viinat häihinsä?

Laivojen karille ajot tiesivät ulkosaarelaisille monenlaista hyvää. Tytärsaaren ”jauholaivakesänä” pulla tuoksui ja Lavansaaren ”liinakesänä” kangaspuut helisivät. Suursaarelaiset saivat vuonna 1888 lampaannahkoja ja viinaa höyrylaiva Admiralista.

Näitä ja muita muistoja kerrotaan kirjassa Tarinoita ulkosaarilta sekä Loviisan kirjastossa keskiviikkona 11. joulukuuta klo 17.00. Lämpimästi tervetuloa! Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Loviisan pääkirjasto, Kuningattarenkatu 3, 07900 Loviisa