Koe Loviisan monipuoliset ulkoilumahdollisuudet – Parhaat reitit esittelyssä!

Kuvassa Harmaakallion ulkoilureitti

Tervetuloa löytämään upeita luontokokemuksia ja liikkumisen iloa Loviisan alueen retkeilyreiteillä! Loviisan kaupunki ylpeänä esittelee monipuolisen valikoiman ulkoilureittejä, jotka tarjoavat niin rauhallisia hetkiä luonnon helmassa kuin mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historiaan.

Harmaakallion ulkoilureitti – Luontoelämysten helmi

Harmaakallion ulkoilureitti on todellinen luontoelämysten helmi. Kuljeskele rakentamattomien metsien läpi ja ihastele upeita maisemia synkissä kuusikoissa ja rapakivikallioilla. Olitpa sitten kävelijä, pyöräilijä tai hiihtäjä, tämä 2,9 km pitkä reitti tarjoaa unohtumattomia hetkiä ympäri vuoden. Älä unohda poimia mukaasi herkullisia sienisaaliita matkan varrelta!

Agricolan historiallinen ulkoilureitti

Historiallisella Agricola-reitillä voit astua ajassa taaksepäin ja tutustua Suomen kirjakielen isän, Mikael Agricolan, lapsuuden maisemiin Loviisan Pernajan kylässä. Noin 4 km pitkä reitti vie sinut keskiajan tunnelmiin Kuninkaantien kupeessa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Agricolan synnyinkotiin sekä muihin historiallisiin kohteisiin.

Valkon monipuolinen ulkoilureitti

Valkon 3 km:n pituinen ulkoilureitti tarjoaa monipuolisia kokemuksia mäntymetsän keskellä. Reitti soveltuu retkeilyyn ja pyöräilyyn kesäisin sekä hiihtoon talvisin. Frisbeegolfradan varrella voit kokeilla taitojasi, ja tattimaastot houkuttelevat sienestäjiä. Vaikka reitillä ei ole rakennettuja taukopaikkoja, sen varrella voi nauttia upeista luontonäkymistä ja rauhallisesta ympäristöstä.

Kukuljärven kierros – Vaellusta ja maisemaelämyksiä ruukkialueella

Kukuljärven vaellusreitti tarjoaa vaikuttavia maisemia ja haastavia polkuja Strömforsin ruukkialueelta lähtien. Reitin varrella voit ihailla Kymijoen rantatöyräitä, kiipeillä korkeille kallioille ja levähtää Kukuljärven rannalla sijaitsevalla laavulla. Reitti on noin 9,3 km pitkä ja tarjoaa upeita näköaloja sekä haastavia mutta palkitsevia osuuksia.

Ehrensvärdinpolku

Ehrensvärdinpolku vie sinut Loviisan keskustan liepeille kierrellen vanhoja vallihautoja, linnoitteita ja arvokkaita luontokohteita. Noin 2 km pitkä reitti tarjoaa mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä ja opastauluja, jotka kertovat kaupungin menneisyydestä ja luonnosta. Tervetuloa tälle antoisalle kaupunkikävelylle!

Myllyharjun kävelyreitillä historiaa

Loviisalaisten suosima kävelyreitti tarjoaa sekä luontokokemuksia ja tarinaa menneisyydestä. Myllyharjun opastekyltit kertovat harjun historiasta ja luonnosta. Reitin pituus on 1,7 kilometriä ulottuen Loviisan kirkolta Plagenin uimarannalle. Matkan varrelle sijoittuvat 16 kylttiä kertovat Myllyharjusta sanoin ja kuvin.

Loviisa kutsuu sinut tutustumaan kauniisiin maisemiin ja nauttimaan monipuolisista retkeilymahdollisuuksista. Lähde liikkeelle ja löydä uusia seikkailuja Loviisan ulkoilureiteillä!

Lisätiedot ja opastukset:

Retkeilyreitit Loviisassa
Loviisa.fi harrastukset ja vapaa-aika

Tervetuloa nauttimaan ulkoilureiteistä!

Loviisan kaupunki
Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus