Koe tapahtumien superlauantai Loviisassa 8.6.2024

Loviisassa vietetään tapahtumien superlauantaita 8.6.2024.

Rootsinpyhtää Bluegrass Strömforsin ruukissa

Suomen vanhin – jo 36 vuotta – perinteisen amerikkalaisen musiikin festivaali Rootsinpyhtää Bluegrass järjestetään 7.–9.6.2024 Strömforsin ruukissa. Lauantaina 8.6. kello 12 alkaen ohjelmassa on leppoisa koko perheen ulkoilmakonsertti Tallinmäellä. Pääesiintyjinä ovat amerikkalainen Stuart, Spence & Shebish ja tsekkiläinen The Jumper Cables -yhtyeet. Tapahtuman järjestää Suomen Bluegrass-musiikin Yhdistys r.y.

Voit tutustua lauantaina 8.6. kello 13–17 myös Classic Old Western Societyn Amerikan historian elävöittäjien leiriin. Lapsiperheiden iloksi Tallinmäellä vierailee lauantaina kello 12–16 Kiertävä Farmi eläimineen Pyhtäältä. Koko viikonlopun ohjelman löydät tapahtuman verkkosivustolta.

Loviisa Fun Run ja ACDC Picnic Laivasillalla

Uusi Loviisa Fun Run -moottorivenetapahtuma järjestetään lauantaina 8.6.2024 Loviisan vierasvenesatamassa. Venemoottorit käynnistetään tasan kello 12, ja lähtö reittiajolle on heti sen jälkeen. Yleisön toivotaankin saapuvan paikalle jo kello 11. Reitti kulkee virallisia väyliä pitkin Kabbölen kautta Pellinkiin. Reitti takaisin kulkee ulkoväyliä pitkin Orrengrundiin ja siitä Laivasillalle, jonne arvioitu saapuminen noin kello 16.

Tarkempi reittisuunnitelma ja lisätietoa löytyy Loviisa Fun Runin Facebook-sivuilta.

Laivasillan alueella on koko lauantain ajan ohjelmaa lapsille ja aikuisille.

American Car Drivers Club Loviisan jenkkiautomeeting (ACDC Picnic) järjestetään Laivasillan Rantapuistossa lauantaina 8.6. kello 12–16.30. ACDC Loviisa Ry:n Facebook-sivut

Loviisa Forum ja yhteislaulua Loviisan torilla

Loviisa Forum on Loviisan Yrittäjien järjestämä keskustelu- ja kulttuuritapahtuma lauantaina 8.6.2024 kello 11–15 Loviisan torilla. Luvassa on mielenkiintoisia keskusteluja ja haastatteluja sekä kulttuuri- ja musiikkiesityksiä. Tilaisuus on avoin ulkoilmatapahtuma ja on suunnattu niin asukkaille, yrityksille kuin matkailijoille.

Tutustu Loviisa Forumin ohjelmaan

Loviisa Forum -päivä päättyy kello 15–16 yhteislaulutilaisuuteen Loviisan torilla. Yhteislaulua johdattaa muusikko Kalle Katz, ja tapahtuman juontaa Loviisan Yrittäjien puheenjohtaja Andreas Ögård. Tule mukaan iloiseen joukkoon laulamaan suomen- ja ruotsinkielisiä lauluja!

Avoimet kylät

Valtakunnallinen Avoimet kylät -päivä järjestetään 8.6.2024 jo kymmenettä kertaa. Loviisasta tapahtumaan osallistuu neljä kylää.

Köpbacka

Kaikille avoin maksuton tiedotus- ja keskustelutilaisuus kodin 72h varautumisesta 8.6. kello 14–17. Esittelijä: Kirsi Kippola. Järjestäjä: Köpbackan kyläyhdistys.

Osoite: Varvintie 2, Loviisa

Lisätietoja: kopbacka.fi

Pitkäpää

Avoimet kylät -tapahtuma 8.6. kello 12–15 Pitkäpään kylänrannassa. Kesäkahvila Pippiboden avoinna.

Osoite: Pitkäpääntie 313, Pernaja

Lisätietoja

Sarvisalo

Kesän ensimmäinen kesätori 8.6. kello 10–12. Palosammutinten tarkastuksia. Haitarimusiikkia torikahvilassa.

Osoite: Sarvisalontie 1035, Härkäpää

Lisätietoja: sarfsalo.fi

Valko

Valkon kyläyhdistys järjestää lauantaina 8.6. kello 11–15 monitoimitalon kirjastossa Valkon historiaa valokuvin ja sanoin -tapahtuman. Tervetuloa mukaan muistelemaan menneitä ja tutustumaan monipuolisesti Valkon alueen historiaan ja kehitykseen. Kahvitarjoilu.

Osoite: Valkon monitoimitalo, Pitkäniityntie 62, Valko

Lisätietoja