Kolme viikkoa muuttoon – Harmaakallion palvelutalo valmistuu pian

Harmaakallio Hyvän Elämän talo

Muuttokuormat ajavat 11. ja 13. joulukuuta uuden palvelutalon pihaan Loviisan Harmaakalliossa. 56 senioria Hemgårdenista, Hemtrevnadista, Maritakodista ja Hamberginkodista saavat uuden kodin kauniissa metsämaisemissa.

Talon neljän siiven väliin jää mukavat, ulkoiluun sopivat sisäpihat.

Uuden palvelutalon kerrosala on yli 3 000 neliömetriä ja hoitohenkilökunnan vahvuus on 35 henkeä. Talo on yhdessä tasossa, ja jokainen yksityiskohta on suunniteltu ikääntyneille asukkaille.

Maj-Gret Forsas on yksi tulevista asukkaista. Hän ja Carola Weckman Hemgårdenista kurkistivat yhteen huoneista.

– Ikkunat on sijoitettu matalalle, jotta niistä näkisi ulos myös sängystä, Loviisan senioripalvelupäällikkö Lisbeth Forsblom kuvailee. Aidatulle pihalle on useita uloskäyntejä, koska haluamme, että asukkailla on mahdollisuus ulkoilla halutessaan.

Erityisen tyytyväinen Forsblom on pihaan, josta kevään tullen muodostuu kaunis keidas. Asukkaat voivat myös toiveensa mukaan saunoa joko sähköllä tai puilla lämmitettävässä saunassa.

Iloisia ja helpottuneita urakan valmistumisesta: palvelupäällikkö Lisbeth Forsblom (vas.) ja perusturvajohtaja Carola Klawér.

Harmaakallion palvelutalo on rakennettu alle vuodessa. Lisbeth Forsblom kertoo rakennusprojektin edenneen erittäin jouhevasti pitkän suunnitteluvaiheen jälkeen.

Ennen muuttoa talo sisustetaan sekä upouusilla että vanhoilla kalusteilla: osa nykyisten palvelutalojen huonekaluista ja esineistä muuttaa asukkaiden mukana uuteen taloon. Hemgårdenista tuodaan muun muassa piano, Hambergin kodista antiikkisia huonekaluja. Asukkaat saavat halutessaan sisustaa huoneensa omilla huonekaluilla ja verhoilla. Omaiset auttavat tekemään muutosta iäkkäille asukkaille mahdollisimman mukavan.

Harmaakallion palvelutalon harjakaisia vietettiin 22. marraskuuta 2017.