Kuningattarenrannan kaavat ja tonttihinnat sekä kaupungin säästötoimenpiteet kaupunginvaltuustossa 9.7.2020 – seuraa suoraa lähetystä

Kaupunginvaltuusto kokoontuu torstaina 9.7.2020 Seurahuoneella kello 17 alkaen.

Kaupunginvaltuusto käsittelee kokouksessaan Kuningattarenrannan asuntoalueen kaavat, LOTES-osayleiskaavan muutoksen ja asemakaavan muutoksen. Kaavojen lisäksi kaupunginvaltuusto päättää alueen tonttihinnat.

Lisäksi kaupunginvaltuuston esityslistalla on talouden tasapainottamisohjelma 2020–2022, joka sisältää yhteistoimintamenettelyn seurauksena tulevat henkilöstövähennykset. Talouden tasapainottamisohjelma koskee koko kaupunkia ja se vaikuttaa sekä palvelurakenteisiin, ostopalveluihin että henkilöstömenoihin.

Tasapainottamisohjelman ja yhteistoimintamenettelyn taloudelliseksi tavoitteeksi asetettiin kolmen miljoonan euron kustannussäästöt vuositasolla verrattuna vuoden 2019 tilinpäätöksen kustannustasoon. Yhteistoimintaneuvottelut käytiin 19.5.–30.6.2020.

Torstaina 2.7.2020 kokoontunut kaupunginhallitus totesi, että tasapainottamisohjelmassa ehdotettu tulos 2,4 miljoonaa euroa ei vastaa pysyville säästöille määrättyä tavoitetta, ja edellytti vielä 20 henkilötyövuoden henkilöstösäästöjä, jotka jakautuvat keskusten välille niiden koon mukaisesti. Asiasta käydään tarvittavat yhteistoimintaneuvottelut. Lisäksi kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että ehdotettujen lomautusten kestot vähennetään kolmesta viikosta kahteen viikkoon. Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy esitetyn tasapainottamisohjelman muilta kohdin.

Myös kuntalaisilta ja henkilöstöltä kysyttiin säästökohteita. Kyselyn tulokset löytyvät esityslistan liitteenä.

Kaupunginvaltuuston kokous on yleisölle avoin. Kokousta voi seurata myös livelähetyksenä kaupungin verkkosivustolla alla olevan linkin kautta (aktivoituu hieman ennen lähetyksen alkua).

https://www.youtube.com/watch?v=-xfO8mr-Fqg

Esityslista kaupunginvaltuuston kokoukseen 9.7.2020 (PDF):

http://julkaisu.loviisa.fi/FIN/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20205735