Kuningattarenranta kiinnosti Tuusulan asuntomessuilla

Loviisan messuosasto asuntomessuilla Tuusulassa Lovisa stads monter på bostadsmässan i Tusby

Kuningattarenrannan uusi asuinalue herätti runsaasti kiinnostusta 3.–30.8.2020 pidetyillä Tuusulan asuntomessuilla. Erityisiä vetonauloja olivat kelluva asuminen ja omarantaiset omakotitontit meren rannalla Loviisan keskustassa.

Kuningattarenrannan alueella järjestetään asuntomessut vuonna 2023. Loviisan kaupungin messutiimillä oli Tuusulassa tavoitteena ennakkomarkkinoida uutta asuinaluetta ja tavoittaa rakentamista suunnittelevia ihmisiä.

– Pääkaupunkiseudulta tontteja etsineet olivat positiivisesti yllättyneitä Kuningattarenrannan upeasta sijainnista ja edullisista tonttihinnoista. Kuningattarenrannan rakentamistapaohje antaa mahdollisuuksia moniin ratkaisuihin, joten vapaus päästä toteuttamaan omia unelmia houkutteli useita kävijöitä, sanoo Loviisan asuntomessujen projektipäällikkö Niina Okkonen.

Loviisasta ja Kuningattarenrannasta kiinnostuneiden messuvieraiden mukaan lähti 2 500 esitekassia. Tuusulan messukävijöitä kutsuttiin myös kyläilemään Loviisaan elokuun lopun Loviisa Open -tapahtumaan – näitä kutsukortteja jaettiin noin 4 000. Lapsia ja lapsenmielisiä kruunattiin 2 000 paperikruunulla, jotka näkyivät samalla Kuningattarenrannan mainoksena messualueella.

– Kelluvan asumisen konsepti kiinnosti todella paljon ja sen suosio jopa yllätti meidät. Esitteen ensimmäinen 150 kappaleen painos lähti kiinnostuneiden matkaan jo ensimmäisen messuviikon aikana, ja esitteestä otettiin vielä kaksi uutta 100 kappaleen painosta.

Tontti-illassa ja tonttikierroksilla lähes sata osallistujaa

Rakentamisesta kiinnostuneet saivat Tuusulassa henkilökohtaisen kutsun tontti-iltaan, joka pidettiin Loviisassa 25.8. Kutsuja jaettiin 300. Tontti-iltaan ilmoittautui sata henkilöä, joista enemmistö oli ulkopaikkakuntalaisia, lähinnä pääkaupunkiseudulta ja Porvoosta.

Loviisa Open -viikonloppuna 29.–30.8. Kuningattarenrannan tontteja esiteltiin paikan päällä pidetyillä tonttikierroksilla, joihin osallistui yhteensä noin sata henkilöä. Infoteltassa kävijöitä oli parisataa.

– Oli hienoa huomata, että usean Loviisan osastolla Tuusulassa käyneen kiinnostus Kuningattarenrantaa kohtaan konkretisoitui saman tien. Monet osallistuivat sekä tontti-iltaan että kävivät tutkimassa tontteja maastossa. Joillakin oli jo mukana unelmatalonsa suunnitelmat, kertoo Niina Okkonen.

Messuosasto eli palatsi ihastutti

Loviisan näyttävä messuosasto sai Tuusulassa osakseen paljon ihailua. Paikallisin voimin toteutettu palatsi on arkkitehti Perttu Huhtiniemen suunnittelema, CLT-rakenteista vastaa Timberpoint, lattiasta ja esittelytiskistä Kymifloor sekä kattorakenteista ja sähköistä Lindén Urakointi. Osastoa käytetään myös tulevina vuosina Lohjan, Naantalin ja Loviisan asuntomessuilla sekä muissa ulkoilmatapahtumissa.

– Puinen osastomme on helposti lähestyttävä, avoin ja valoisa. Saimme siitä todella paljon positiivista palautetta niin arkkitehdeiltä ja rakennusalan ammattilaisilta kuin muiltakin messukävijöiltä. Osastoa myös kuvattiin paljon.

Loviisan asuntomessujen projektipäällikkö Niina Okkonen on kaiken kaikkiaan tyytyväinen messukuukauteen.

– Tästä on tosi hyvä jatkaa työtä eteenpäin. Tuusulassa saimme kävijöiltä suoraa palautetta tekemästämme suunnittelutyöstä ja Kuningattarenrantaan kohdistuvasta kiinnostuksesta. Vastaanotto oli innostunut, ja uusi asuinalue herättää kiinnostusta, summaa Niina Okkonen.

Tuusulan asuntomessuilla oli tänä vuonna lähes 70 000 kävijää. Koronavirusepidemian takia asuntomessujen kävijämäärää rajoitettiin.

Lisätietoja: Loviisan asuntomessujen projektipäällikkö Niina Okkonen, puh. 044 505 1972, niina.okkonen@loviisa.fi, www.kuningattarenranta.fi