Drottningstranden väckte intresse på bostadsmässan i Tusby

Loviisan messuosasto asuntomessuilla Tuusulassa Lovisa stads monter på bostadsmässan i Tusby

Det nya bostadsområdet Drottningstranden väckte mycket intresse på bostadsmässan i Tusby 3–30.8.2020. Speciella attraktioner var flytande boende och egnahemshustomter med egen strand vid havet i Lovisa centrum.

Bostadsmässan ordnas 2023 på Drottningstranden. Målet för Lovisa stads mässteam i Tusby var att förhandsmarknadsföra det nya bostadsområdet och nå människor som planerar byggande.

– De som hade sökt tomter i huvudstadsregionen var positivt överraskade över Drottningstrandens fina läge och förmånliga tomtpriser. Byggnadsanvisningen för Drottningstranden ger möjligheter till många lösningar, så friheten att få förverkliga egna drömmar lockade flera besökare, säger projektchefen för bostadsmässan i Lovisa Niina Okkonen.

Man delade ut 2 500 broschyrkassar till de mässbesökare som var intresserade av Lovisa och Drottningstranden. Man bjöd mässbesökare i Tusby också på besök till evenemanget Lovisa Open i Lovisa i slutet av augusti – man delade ut ungefär 4 000 inbjudningskort till evenemanget. Man krönte barn och barnasinnade med 2 000 papperskronor som samtidigt fungerade som reklam för Drottningstranden på mässområdet.

– Det fanns väldigt mycket intresse för konceptet för flytande boende, och vi blev till och med överraskade av hur populärt det var. Broschyrens första upplaga på 150 broschyrer delades ut till de intresserade redan under den första mässveckan, och man tryckte ytterligare två upplagor på 100 broschyrer.

Nästan hundra deltagare i tomtkvällen och tomtpromenaderna

De som var intresserade av byggande fick i Tusby en personlig inbjudan till en tomtkväll som ordnades i Lovisa 25.8. Man delade ut 300 inbjudningar. Hundra personer anmälde sig till tomtkvällen och de flesta var icke-ortsbor, närmast från huvudstadsregionen och Borgå.

Under veckoslutet Lovisa Open 29–30.8 presenterades Drottningstrandens tomter på tomtpromenader som ordnades på platsen. Sammanlagt deltog ungefär hundra personer i promenaderna. Infotältet hade ett par hundra besökare.

– Det var fint att märka att intresset för Drottningstranden genast blev konkret bland många som besökt Lovisas avdelning i Tusby. Många deltog i tomtkvällen och bekantade sig också med tomterna i terrängen. Några hade redan med sig planer för sitt drömhus, berättar Niina Okkonen.

Mässavdelningen, det vill säga palatset, väckte förtjusning

Lovisas imponerande mässavdelning i Tusby väckte förtjusning bland många besökare. Palatset som byggts med lokala krafter har formgivits av arkitekt Perttu Huhtiniemi, KL-strukturerna har byggts av Timberpoint, golvet och mässbordet av Kymifloor. Lindén Urakointi står för taket och el. Man ska också under de kommande åren använda avdelningen på bostadsmässan i Lojo, Nådendal och Lovisa och i andra utomhusevenemang.

– Vår avdelning i trä är lättillgänglig, öppen och ljus. Vi fick väldigt mycket positiv respons på den såväl av arkitekter och sakkunniga inom byggbranschen och av övriga mässbesökare. Man fotograferade avdelningen också mycket.

Projektchefen för bostadsmässan i Lovisa Niina Okkonen är allt i allt nöjd med mässmånaden.

– Det är ett jättebra utgångsläge för att fortsätta vidare med arbetet. I Tusby fick vi direkt respons från besökarna på vårt planeringsarbete och intresset för Drottningstranden. Det nya bostadsområdet fick entusiastisk mottagning och det väcker intresse, sammanfattar Niina Okkonen.

Bostadsmässan i Tusby hade i år nästan 70 000 besökare. På grund av coronavirusepidemin begränsades antalet besökare på mässan.

Mer information: projektchef för bostadsmässan i Lovisa Niina Okkonen, tfn 044 505 19 72, niina.okkonen@loviisa.fi, www.kuningattarenranta.fi/sv