Lasten kulttuuriviikoilla monipuolinen ohjelmakattaus

Lasten kulttuuriviikot - Barnens kulturveckor 7.–28.2.2021

Lasten kulttuuriviikkoja vietetään jo 39. kerran. Tänä vuonna pääsemme kokeilemaan jotain aivan uutta. Luvassa on monipuolinen ohjelmakattaus kulttuuri- ja taideohjelmaa digitaalisten esitysten, työpajojen ja tapahtumien muodossa Kymenlaakson ja Loviisan alueella. Vallitsevien koronarajoitusten vuoksi tarjolla oleva ohjelma järjestetään pääosin digitaalisesti. Haluamme taata turvallisen kulttuurikokemuksen osallistujille sekä tapahtumissa työskenteleville taiteilijoille.

LASTEN KULTTUURIVIIKOT 7.–28.2.2021

Lasten kulttuuriviikot- tapahtumalle on tänä vuonna avattu uusi tapahtumasivusto. Aiempina vuosina ohjelmatarjontaa on totuttu seuraamaan kotiin jaettavista ohjelmalehtisistä, mutta tänä vuonna ohjelma löytyy nettisivustolta www.lastenkulttuuriviikot.fi. Ohjelma on nähtävillä sivustolla 1.2. alkaen. Sivustolta löytyvät lisäksi osallistumislinkit tapahtumiin, Lasten kulttuuriviikkojen yhteistyökumppanit, sekä julistekilpailun näyttelytyöt.

Lasten kulttuuriviikkojen digiohjelmia on tarjolla Kymenlaakson ja Loviisan alueen päiväkoteihin, esiopetukseen ja kouluihinkin. Koteihin katsottavaksi löytyy monenlaista ohjelmaa, joissa on mukana kuntakohtaisia ohjelmia sekä kaikille kunnille yhteisesti suunnattuja ohjelmia.

Loviisassa lorutellaan

Loviisassa Lasten kulttuuriviikkojen huomio on käännetty tänä vuonna kohti Kalevalaa sekä runojen ja lorujen ihmeellistä maailmaa. Suunniteltuja tapahtumia on siirretty myöhempään ajankohtaan, mutta jäljelle jäi vielä paljon kivaa tutkittavaa niin verkossa kuin myös livenä pieninä tapahtumina.

Loviisan pääkirjaston alakerrassa on 8.2. alkaen esillä perinteiden mukaan lasten kulttuuriviikkojen julistekilpailuun osallistuneet julisteet – jotka löytyvät siis myös lasten kulttuuriviikkojen verkkosivuilta. Näyttelyn lisäksi tilassa on Lorulato, josta kuuluu loruja ja pieni äänimaailma. Äänitetyt lorut on saatu muutamasta loviisalaisesta päiväkodista. Lisäksi Loruladon luona voi lukea lorukirjoja ja jättää omat terveisensä. Kirjastossa on mahdollista vierailla pienissä ryhmissä turvavälejä noudattaen. Ladon äänimaailmaan voi tutustua myös lasten kulttuuriviikkojen verkkosivujen kautta, samoin loruja voi jättää Loruladon omaan Facebook-tapahtumaan.

Lasten kulttuuriviikkojen sivuilta löytyy virtuaalinen satutunti Kalevala-teemalla suomeksi ja ruotsiksi, ja se on avoinna kaikille kulttuuriviikkojen ajan. Kulttuuriviikkojen verkkosivuilta löytyy paljon lastenkulttuuriverkoston yhteisiä verkkotapahtumia ja esityksiä.

Kalevalanpäivän juhla

Lasten kulttuuriviikot päättyvät suomalaisen kulttuurin ja Kalevalan päivään. Kaupungin järjestämä Kalevalanpäivän esitys välitetään verkkotallenteena ja se ilmestyy sekä lasten kulttuuriviikkojen että kaupungin verkkosivuille 28.2.2021. Perinteisen juhlan sijaan ohjelmassa on ”Väinämöinen, Mäinämöinen ja Zäinämöinen – iltapäiväkerho kaiken ikäisille” – riemukas kokonaisuus, joka perustuu taiteilija Kati Rapian kirjaan sekä Kalle Katzin improvisoituun musiikkiin.

Loistava Loviisa

Loviisassa vietetään koulujen hiihtolomaa viikolla 8, ja kannustamme kaikkia tekemään Loviisasta entistäkin loistavamman kaupungin! Loistava Loviisa – Lysande Lovisa tuo lyhtyjen loistoa iltaisin pihoille, parvekkeille ja kaduille; lumilinnoja, lumilyhtyjä ja -veistoksia, jäälyhtyjä ja -veistoksia. Pakkasten tai lumen puuttuessa lyhtyjä voi myös askarrella esimerkiksi lasipurkkeihin. Erilaisten lyhtyjen teosta voi myös jakaa hyviä ohjeita kaikkien iloksi Loistava Loviisa –Facebook tapahtumassa. Kaikkien tunnisteilla #loistavaloviisa #lysandelovisa kuvan jakaneiden kesken arvotaan pieni palkinto hiihtoloman jälkeen!

Lisätietoja Lasten kulttuuriviikoista Loviisassa

www.lastenkulttuuriviikot.fi (myös ruotsinkielinen ohjelma)

Kulttuurituottaja Päivi Karppi

paivi.karppi@loviisa.fi