Lasten kulttuuriviikkoja vietetään Loviisassa 6.–27.2.2022

Lasten kulttuuriviikkoja vietetään jo 40. kerran, ja tällä kertaa teemalla Kaikkien juhla! Vallitsevan tilanteen vuoksi juhlat hieman muuttuivat suunnitellusta, mutta ei anneta sen haitata – aina voi silti juhlistaa lasten kulttuuria! Luvassa on monipuolinen ohjelmakattaus kulttuuri- ja taideohjelmaa esitysten, työpajojen ja tapahtumien muodossa Kymenlaakson ja Loviisan alueella. Suuri osa esityksistä on siirretty joko myöhempään ajankohtaan tai digitaaliseen muotoon, mutta näyttelyitä ja satupolkuja ynnä muuta sellaista on silti mahdollisuus käydä katsomassa ihan livenä.

Lasten kulttuuriviikot -tapahtumalla on oma tapahtumasivusto. Aiempina vuosina ohjelmatarjontaa on totuttu seuraamaan kotiin jaettavista ohjelmalehtisistä, mutta viimevuotiseen tapaan ohjelma löytyy nettisivustolta www.lastenkulttuuriviikot.fi. Sivustolta löytyvät lisäksi osallistumislinkit tapahtumiin, Lasten kulttuuriviikkojen yhteistyökumppanit ja julistekilpailun näyttelytyöt.

Lasten kulttuuriviikkojen digiohjelmia on tarjolla Kymenlaakson ja Loviisan alueen päiväkoteihin, esiopetukseen ja kouluihinkin. Koteihin katsottavaksi löytyy monenlaista ohjelmaa, joissa on mukana kuntakohtaisia ohjelmia sekä kaikille kunnille yhteisesti suunnattuja ohjelmia.

Loviisassa kulttuuriviikkojen painopiste on avoimessa toiminnassa, josta osa on siirretty myöhempään kevääseen, kuten myös Konsertti Joka Kouluun -kiertue, joka toteutetaan kouluissa maalis-huhtikuun vaihteessa. Myöhemmin maaliskuussa on tulossa siis muun muassa Nukketeatteri Sampon Sirkus Sampo Kino Marilyniin, ja Teater Fabelin Gänget Kuggomiin.

Loviisan taidekoulu esittäytyy

Loviisan kansalaisopiston taidekoulu on mukana kulttuuriviikkojen ohjelmassa mainiolla ja hyvin koronaturvallisella tavalla: Loviisan taidekoulun oppilaiden teokset ovat nyt jokaisen ulottuvilla! Lasten kulttuuriviikoilla löydät teoksia kaupungilla rakennusten ikkunapinnoilla ja virtuaalisesti sosiaalisesta mediasta. Teoksia on seuraavissa paikoissa:

  • Lovisavikens skola, Brandensteininkatu 27B / Konstgänget. Oppilaskunnan huoneen ikkunat: Puuaiheisia maalauksia ikkunapinnoille. Maalaukset toteutetaan livemaalauksena seuraavina päivinä: 3.2., 10.2. ja 17.2. klo 14.30–17.
  • Pyhtään kirjasto, Huutjärventie 30 / Kuvataide 3. Ikkunapinnat: Teoksia eri tekniikoilla toteutettuna.
  • Kauppakeskus Galleria Loviisa, Kuningattarenkatu 11 / Kuvataide 3 ja 6 sekä Bildkonst 1,3 ja 5. Ostoskeskuksen ulko-oven viereinen ikkuna: Ystävänpäiväaiheisia teoksia ja puuaiheisia maalauksia paperille.
  • Lovmi Facebook ja instagram: Käsityö 1 ja Käsityö 3. Minimaailmoita sekatekniikalla.

Kirjastossa tapahtuu

Lasten kulttuuriviikoilla Loviisan pääkirjaston alakerrassa on 7.2. alkaen esillä perinteiden mukaan lasten kulttuuriviikkojen julistekilpailuun osallistuneet julisteet – jotka löytyvät siis myös lasten kulttuuriviikkojen verkkosivuilta. Julistekilpailunhan voittivat Valkon koulun 4. luokan oppilaat Hilla Koskinen, Adela Pukkila ja Verneri Väkevä.

Julistenäyttelyn lisäksi tilassa on Lorulato, josta kuuluu viimevuotiseen tapaan loruja ja Kalle Katzin luoma jännittävä äänimaailma. Lisäksi Loruladon luona voi lukea lorukirjoja ja jättää omat terveisensä. Kirjastossa on mahdollista vierailla pienissä ryhmissä turvavälejä noudattaen.

Koulujen hiihtolomaviikon aikana Loviisan kirjastoissa järjestetään Harry Potter -teemaisia työpajoja. Kaikkiin pajoihin on ennakkoilmoittautuminen, ja osallistujamäärä on rajoitettu. Tarkemmat ajat löytyvät sekä kirjaston että kulttuuriviikkojen verkkosivuilta. Muutokset ovat mahdollisia yleisörajoituksista riippuen.

Lue lisää kirjaston tapahtumista ajankohtaisuutisistamme.

Kappelinpuistossa tarinoita ja lumiukkoja

Kappelinpuistossa kiertää 14.2.–27.2. Tarinapolku. Polku alkaa leikkipuiston portin vierestä. Hyppää keijun kanssa matkaan ja tutustu samalla maailman eläimiin, luontoon ja maantietoon. Jokaiseen tarinapolun pisteeseen kuuluu pieni tehtävä. Tarinapolku sopii alakouluikäisille ja alle 7-vuotiaille aikuisten seurassa.

Samana päivänä 14.2. käynnistyy myös Suomen Ladun ”Ulkona kuin lumiukko” -kampanja, jossa Loviisa on mukana tavoitellen kampanjan voittoa lumiukkojen armeijalla! Kampanja on käynnissä 14.2.–13.3., ja lumiukkoja voi tehdä minne vaan. Vuonna 2021 Suomessa rakennettiin sen puitteissa 12 000 lumiukkoa! Lisää kampanjasta täällä: Suomen Latu

Kulttuuriviikkojen verkkosivuilta löytyy paljon lastenkulttuuriverkoston yhteisiä verkkotapahtumia ja esityksiä. Tervetuloa mukaan kaikkien juhlaan!

Lasten kulttuuriviikkoja järjestää Kymenlaakson lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Koppa.