Liiku varovasti Rantatien tietyömaalla

Loviisan Rantatien parannustyöt ja etenkin Laivurinkadun, Kapteenintien ja Rantatien risteys on saanut kritiikkiä kaupungin asukkailta sosiaalisessa mediassa. Kaupungin yhdyskuntatekniikan osasto on tietoinen risteyksessä tehtävien töiden tuomista ongelmista.

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos kertoo, että risteysalueilla on perjantaina 18.8. tehty loivennuksia, mutta palautteesta päätellen ne eivät ole olleet riittäviä. Kaupunki pahoittelee työmaan aiheuttamaa haittaa.

Asfaltointityöt alueella valmistuvat näillä näkymin torstaina. Sen jälkeen kaupunki tarkistaa, onko mahdollisille korjauksille tarvetta.

Työmaa-alueella tulee noudattaa erityistä varovaisuutta tai valita mahdollisuuksien mukaan kiertoreitti. Lindroos haluaa muistuttaa että Puutarhakadulle, jota käytettiin tilapäisesti kaksisuuntaisena kiertoreittinä Rantatien pahimman työvaiheen aikana, on palautettu normaalit liikennejärjestelyt, eli katu on jälleen yksisuuntainen.

Vaikka hidasteet voivat tuntua hankalilta, ne ovat tehokas tapa saada nopeudet alas. Näin Rantatiestä tulee turvallisempi myös alueella liikkuville jalankulkijoille ja pyöräilijöille.