Liljendalpäivät 14.–16.6.2024: Laulu raikaa – Sången klingar

Liljendalpäivät järjestetään tänä vuonna viikonloppuna ennen juhannusta 14.–16.6.2024. Vuoden teema on Laulu raikaa – Sången klingar.

Perjantain avajaiskonsertti kulkee nimellä Musikaali-ilta, ja se alkaa kello 19 Liljendalin kirkossa. Sopraano Giséla Gren-Nordström, Stella Kullström viululla ja Vera Tollander pianolla esittävät eri musikaalikappaleita. Sisäänpääsy on ilmainen, ohjelmalehtisiä myydään Agricolan ruotsinkielisen seurakunnan diakoniasäätiön hyväksi.

Lauantain ohjelmaan kuuluu perinteiset markkinat kello 10 ja 14 välillä. Markkinat pidetään Liljendalgårdenin alueella. Duo Aléa, joka koostuu Aurora Visasta kanteleella ja Annika Lyytikäisestä klarinetilla, aloittaa musiikkiohjelman paviljongissa. Duo on soittanut kymmenen vuoden ajan ja esiintyy Liljendalissa niin perinteisellä kuin modernimmalla suomenruotsalaisella ja pohjoismaisella kansanmusiikilla ­– tosin pienin itäuusmaalaisin vivahtein. Duo Aléa esiintyy myös palvelutalo Rosenkullassa kello 11.30.

Kello 11 on tervetuliaissanojen aika. Jan-Erik ”Janne” Slätis esittää tervetuliaissanat. Tänä vuonna huomioidaan lisäksi Liljendal IK, joka viettää 90-vuotisjuhlavuottaan. Yhdistysaktiivi Jan Backman kertoo 90-vuotiaan urheiluseuran historiasta. Päivän aikana Liljendal IK järjestää ohjelmaa urheilukentällä, muun muassa onnitteluyhteislaulua ja aarteenmetsästystä lapsille. Tervetuliassanojen ja historiikin jälkeen on aika esittää Janne Slätiksen säveltämä Vals till Liljendal, joka lauletaan yhteislauluna Liljendalrevyyjengin avustamana.

Lurensin kesäteatteri osallistuu tavalliseen tapaan ja antaa maistiaisen tämän vuoden näytelmästä Skattkammarön. Ensi-ilta on 28.6. ja viimeinen esityspäivä on 3.8.

Agricolan ruotsinkielisen seurakunta järjestää Liljendalgårdenilla näyttelyn Seurakunnan lauluaarre – näyttelyssä on esillä virsikirjoja aikojen takaa sekä muita hengellisiä laulukirjoja. Lisäksi näytteillä on sananparsikoristeisia seinävaatteita. Kello 12.15 katsojat saavat nauttia kuorolaulusta, kun triplakvartetti barbershopkuorosta Lady Shave tarjoaa svengaavaa ja viihdyttävää ohjelmaa. Ohjelmassa on kaikkea jazzstandardista ”Sakta gå vi genom stan” aina lauluun ”Skyfall” James Bondista. Kuoroa johtaa Emilie Adolfsson.

Lapsille tarjotaan muun muassa eri kilpailuja ja aktiviteetteja urheilukentällä, melontaa joella, askartelua kirjastossa, avoimet ovet Sävträskin paloasemalla ja luonnollisesti kiertoajelu urheilukentän ympäri Traktori Albanin kanssa.

Sotta ja Pytty päättävät iltapäivän ohjelman. Konsertti alkaa kello 13 paviljongissa.

Kello 20–01 Liljendalin nuorisoseura LUF järjestää rantatanssit DansWerketin kanssa.

Liljendalpäivät päätetään sunnuntain ulkoilmajumalanpalveluksella Mariagårdenissa kello 13. Missiotyöryhmä tarjoaa kahvit ja pikkupurtavaa.

Liljendalpäivien suunnitteluryhmä: Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut, Liljendalin lähikirjasto, LUF, LIK, Agricolan ruotsinkielinen seurakunta, Liljendalin kotiseutuyhdistys, Liljendalin yrittäjät ja Sävträskin VPK