Loviisa; Fast Forward – Rewind – Play 30.5–1.9.2024

Loviisan kaupungin museolla 30.5.-1.9.2024 on esillä Art in Lov Residencen vierailevien taiteilijoiden Gosha Elaevin, Paulína Pokryvkován ja Natalia Spychałan teoksista koostuva näyttely, joka on tehty yhteistyössä Lovisavikens skolan, Generalshagens skolan, Isnäs skolan, Isnäsin koulun, Sävträsk skolan, Forsby skolan, Koskenkylän koulun oppilaiden sekä loviisalaisten aikuisten ja lasten kanssa.

Teokset perustuvat tulevaisuuden visioihin, ajatuksiin siitä, mitä lapset haluat ottaa mukaansa
menneestä ja nykyisyydestä tulevaisuuden museoon sekä paikat, joissa oppilaat ja loviisalaiset
viihtyvät parhaiten juuri nyt.

Näyttely koostuu Animaatio elokuvista stop motion -tekniikalla, installaatio linoleumipainatteilla sekä mono-painatteilla kankaalle. Art in Lov Residence kutsuu taiteilijoita residenssihankkeisiin, joissa pyrimme vahvaan paikalliseen juurtumiseen. Loviisalaisten ei vain tule ottaa osaa nykytaiteeseen vaan mielellään myös osallistua taiteelliseen prosessiin, oppia tunnistamaan itsensä taiteessa ja tapaamaan taiteilijat taiteen takana. Kesäkuussa 8-9.6. järjestetään Loviisan museolla työpaja Gosha Ealevin kanssa.

Näyttelyn yhteydessä esitellään myös Paulína Pokryvkován kaksiosainen seinämaalaus Bay, joka sijaitsee siltapylväissä Loviisan sisääntulosillan alla.

Svenska kulturfondenin apurahat kultur i skolan rahoitti kaikki työpajat kouluissa. Art in Lov
Residence on saanut tukea residenssitoiminalle Loviisan kaupungilta, Svenska kulturfondenilta, Perpeetum Mobilelta, Brita Maria Renlundin säätiöltä ja Aktiasäätiöltä. Heidi Lunabba on kuratoinut näyttelyn, Helena Björk on koordinoinut työtä Lovisavikens skolassa, alakouluissa koulujen rehtorit ja opettajat ovat osallistuneet suunnitteluun ja oppilaiden kanssa työskentelyyn. Näyttelyn järjestää Art in Lov Residence yhteistyössä Lovisan kaupunginmuseon kanssa. Taiteilijaresidenssiä ylläpitää Stödföreningen för Lovisa konst rf.

Suuri kiitos kaikille rahoittajille ja yhteistyökumppaneille!

Loviisa; Fast Forward – Rewind – Play 30.5–1.9.2024

Loviisan kaupungin museo

Puistokatu 2, 07900 Loviisa