Loviisan kaupungin kesätyöpaikat kiinnostivat nuoria

Linja-autoaseman Loviisa kukkaistutuksen istuttaminen. Plantering av Lovisa-blomrabatten bredvid den gamla busstationen..

Loviisan kaupungin kesätyöhakuun tuli yhteensä 180 hakemusta. Kaupungilla oli tarjolla yhteensä 71 paikkaa erilaisissa tehtävissä eri-ikäisille nuorille.

Kaikissa ikäryhmissä oli tasaisesti hakijoita. Nuorimmille, eli 14–15 vuotta täyttäneille nuorille tarkoitettuun työelämään tutustumiseen tuli 61 hakemusta. Vähän vanhemmille eli 16 vuotta täyttäneille tarkoitettuihin kesätöihin tuli 63 hakemusta. Niihin kesätöihin, joissa oli 18 vuoden ikäraja, tuli 56 hakemusta. Näissä luvuissa ei ole mukana harjoittelupaikkoja, joihin on pidempi hakuaika. Suosituimpia kohteita olivat senioripalvelut, puistoyksikkö, kirjastot ja museo, mutta näihinkin oli tasaisesti hakijoita.

Loviisan kaupungin eri keskuksissa käydään nyt läpi hakemuksia ja sieltä otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä niihin hakijoihin, jotka kutsutaan haastatteluihin. Hakijoiden kannattaa siis seurata puhelintaan ja sähköpostiaan.

Kaikki hakijat saavat tiedon rekrytointiprosessin päättymisestä. Näin ollen myös ne hakijat, joita ei ole kutsuttu haastatteluun, saavat tiedon kesätyöhaun päättymisestä. Tieto menee Kuntarekry-rekrytointipalvelun kautta hakijoiden sähköpostiin.

– Mukavaa, että nuoret ovat aktiivisesti hakeneet kesätöitä kaupungilta. Toivotaan, että rekrytoinnit sujuvat viime vuoteen verrattuna paremmin. Viime vuonna koronavirusepidemian ensimmäinen aalto vaikutti siihen, montako kesätyöpaikkaa pystyimme lopulta tarjoamaan, kertoo elinkeino- ja työllistämiskoordinaattori Camilla Pihlman.

Lisätietoja:
elinkeino- ja työllistämiskoordinaattori Camilla Pihlman
puh. 040 578 3179
camilla.pihlman@loviisa.fi