Loviisan kaupungin kevätsiivous alkaa nurmialueiden suojelemisella

Loviisan kaupungin kevätsiivous alkaa nurmialueiden suojelemisella. Puistojen lumikasoja siirretään pois nurmialueilta hiekalle sulamaan, etteivät ne pääse tukehduttamaan nurmialueita, jolloin nurmi ei viheriöi keväällä.

Jos hiekkaa jää nurmikolle se näkyy epätasaisuuksina ja kuolleina laikkuina, jossa nurmi ei jaksa kasvaa. Kesällä taas nurmea leikatessa hiekkakivet voivat lentää vaarallisesti ympäristöön aiheuttaen turvallisuusriskin lähistöllä liikkuville sekä kiinteistöille.

Kaupunkialueen aurattu lumi sisältää paljon roskia ja hiekoitushiekkaa. Se vahingoittaa nurmikkokasvustoja, eikä sitä ei voida hyödyntää muualla kuten esimerkiksi hiihtoladuilla. Siksi siirrämme lumikasoja sellaisille alueille, jotka ovat hiekkapohjaisia. Niissä lumi saa sulaa ja hiekka jää hiekan päälle eikä nurmikolle tai kaduille. Ne hiekat, jotka jäävät kaduilta harjattaviksi yritetään hyödyntää mullanteossa.

Talvella luomme tien kevääseen

Lumensiirto vaikuttaa niin moneen asiaan, siksi se on tärkeää. Lumensiirron vaikutukset näkyvät puistojen kauneudessa, nurmialueiden vihreydessä ja tasaisuudessa sekä kaupunkilaisten terveydessä, koska pölyn määrä on silloin alhaisempi. Kun lunta siirretään sivummalle sulamaan sitä ei tarvitse harjata kaduilta, jolloin hiekkapölyn määrä ilmassa on alhaisempi ja kaikkien on helpompi keväällä hengittää.

Keväisin terveisin,

Loviisan kaupunki

Mona Bäckman
kaupunginpuutarhuri
p. 0440 555 468