Loviisan kaupungin maaseututoimi tukee viljelijöitään ajankohtaisilla koulutuksilla ja tapahtumilla

Loviisan kaupungin maaseututoimi haluaa tukea viljelijöitään järjestämällä heille koulutuksia ja tapahtumia. Tulevat ohjelmat kattavat monipuolisesti maatalouden ajankohtaiset haasteet ja mahdollisuudet.

”Loviisan kaupungin maaseututoimen yhteistoiminta-alueella on reilut 800 maatilaa, joten henkilöstön kouluttaminen on myös tärkeää”, painottaa maaseutupäällikkö Sam Vickholm.

Maaseututoimi järjesti Teams-koulutuksia viljelijöiden syysilmoituksesta, tammikuun alkupuolella 10.–11.1.2024, joihin osallistui yhteensä 171 viljelijää. Koulutukset nauhoitettiin, ja ne ovat saatavilla 25.1.2024 alkaen Loviisan kaupungin Youtube-kanavalla. Lisäksi viljelijöille järjestettiin maanantaina 15.1.2024 syysilmoituspäivä, jolloin noin 20 viljelijää jätti syysilmoituksensa.  

Kuvassa maaseutuasiamies Mats Arola ja viljelijä Tomas Bruce (oik)

Syysilmoituksessa viljelijä ilmoittaa viljelijätukien perusehtoihin kuuluvan talviaikaisen kasvipeitteisyyden. Lisäksi voi ilmoittaa ympäristösitoumukseen kuuluvia toimenpiteitä, sekä käytettyjä kasvinsuojeluaineita luonnonmukaisen tuotannon sitoumuslohkoilla.

”Maatilat ovat joutuneet kohtaamaan uusia haasteita rahoituksen osalta, kun syysilmoitus on muuttunut lähes kaikille pakolliseksi. Syysilmoituksen merkitys korostuu entisestään, kun pyritään vastaamaan muuttuneisiin rahoituskäytäntöihin ja maatalouden ilmastokuormitukseen.” toteaa maaseutuasiamies Carina Åström-Sarin. 

Tulevan kevään 2024 tukihakukoulutukset järjestetään yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa suomen- ja ruotsin kielellä:

Paikka ja aika: Liljendal, Liljendalgården: suomeksi 3.4.2024 ja ruotsiksi 4.4.2024 klo 17–21. 

Lisätietoja: Itäisen Uudenmaan maaseutuhallinto

Loviisan kaupunki
maaseututoimi