Loviisan kaupungin uusittu verkkopalvelu avattiin

Loviisan kaupungin uudistetut verkkosivut avattiin 30. toukokuuta osoitteessa loviisa.fi.

Sivut toimivat nyt joustavasti myös mobiilikäytössä. Tavoitteena on ollut luoda asiakaslähtöiset ja palveluista kertovat sivut perinteisen organisaatiokeskeisyyden sijaan.

Verkkosivujen uusimishanke aloitettiin noin vuosi sitten. Kilpailutuksen jälkeen verkkosivujen järjestelmätoimittajaksi valittiin Valu Digital Oy Jyväskylästä. Syksyn aikana Valu rakensi sivuston pohjarakenteen, jolle kaupungin sisällöntuottajat ovat puolen vuoden ajan tuoneet sisältöjä.

”Kaupungin eri toimialoilta on mukana ollut kolmisenkymmentä sisällöntuottajaa ja päivittäjää. Kaikki vanhoilla sivuilla olleet tekstit ja aineistot on käyty läpi, mitään ei ole siirretty uusille sivuille sellaisenaan. Olemme järjestäneet henkilökunnalle koulutusta niin verkkokirjoittamisesta kuin sivujen päivittämisestä”, kertoo verkkosivuhankkeen vetäjä, viestintäassistentti Camilla Stenvall.

Uudistushankkeen ohjausryhmään ovat Stenvallin lisäksi kuuluneet kaupungin tietohallintopäällikkö Marko Perttilä ja viestintä- ja markkinointiasiantuntija Jaana Laine.

Loviisan kaupungin edelliset verkkosivut otettiin käyttöön vuonna 2010, jolloin Loviisa, Liljendal, Pernaja ja Ruotsinpyhtää yhdistyivät. Aiempaan verrattuna sivujen ulkoasua on raikastettu ja nykyaikaistettu. Suurin uudistus on se, että sivusto toimii sujuvasti mobiilikäytössä.

”Sivusto on suunniteltu mobiili edellä. Nykyisin suurin osa verkkosivukäynneistä tehdään älypuhelimella tai tabletilla”, toteaa Camilla Stenvall.

Käyttäjiltä toivotaan palautetta

Kaupunki toivoo käyttäjiltä palautetta uusista sivuista. Palautetta voi antaa sivuilta löytyvän verkkolomakkeen kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@loviisa.fi.

”Toivomme kommentteja uudesta ulkoasusta, sivujen rakenteesta ja sisällöstä – siitä miltä sivut näyttävät ja miten tieto sieltä löytyy. Sivujen kehittäminen jatkuu tämän ensimmäisen version julkaisemisen jälkeen. Verkkosivuthan eivät ole koskaan valmiit”, muistuttaa Camilla Stenvall.

Sivut julkaistiin nyt suomeksi ja ruotsiksi, suppeampi englanninkielinen versio avataan syksyllä.

Lisätietoja: viestintäassistentti Camilla Stenvall, puh. 0440 555 969, camilla.stenvall@loviisa.fi