Lovisa stads förnyade webbtjänst lanserades

Lovisa stads förnyade webbplats lanserades den 30 maj på adressen lovisa.fi.

Webbplatsen fungerar nu flexibelt även med mobilapparater.

Målet har varit att skapa en kundinriktad webbtjänst där man berättar om de tjänster som erbjuds istället för att utgå från det traditionella organisationsperspektivet.

Projektet för att förnya webbplatsen inleddes för ungefär ett år sedan. Efter konkurrensutsättningen valde man Valu Digital Oy från Jyväskylä till systemleverantör. Under hösten byggde Valu webbplatsens grundkonstruktion. Stadens innehållsleverantörer har under ett halvårs tid producerat innehåll till webbplatsen.

– Kring trettio innehållsleverantörer och uppdaterare från stadens olika sektorer har deltagit i arbetet. Vi har gått igenom alla texter och material som funnits på den gamla webbplatsen – ingenting har överförts till den nya webbplatsen i sin gamla form. Vi har ordnat utbildning för personalen om såväl skrivande på webben som uppdatering av webbplatsen, berättar kommunikationsassistent Camilla Stenvall som dragit webbplatsprojektet.

Förutom Stenvall hörde även stadens datachef Marko Perttilä och kommunikations- och marknadsföringssakkunniga Jaana Laine till projektets ledningsgrupp.

Lovisa stads föregående webbplats togs i bruk 2010 när Lovisa, Liljendal, Pernå och Strömfors sammanslogs. Sidornas utseende har nu fräschats upp och gjorts modernare i jämförelse med den gamla versionen. Den största förnyelsen är att webbplatsen nu nås smidigt även med mobilapparater.

– Vi har planerat webbplatsen utgående från mobilanvändning. Nuförtiden utgörs webbplatsbesöken till största delen av besök med smartmobiler eller pekplattor, konstaterar Camilla Stenvall.

Användarrespons önskas

Staden önskar att användarna ger feedback om den nya webbplatsen. Skicka respons med webblanketten på sidorna eller genom att skicka e-post till adressen viestinta@loviisa.fi.

– Vi vill gärna ha kommentarer om det nya utseendet, sidornas struktur och innehåll – om hur sidorna ser ut och hur informationen hittas. Vi fortsätter att utveckla webbplatsen efter lanseringen av den här första versionen. En webbplats blir aldrig färdig, påminner Camilla Stenvall.

Webbtjänsten publicerades på finska och svenska, en förkortad version på engelska lanseras på hösten.

Mer information: kommunikationsassistent Camilla Stenvall, tfn 0440 555 969, camilla.stenvall@loviisa.fi