Loviisan kaupungin varhaiskasvatus selvittää vuorohoidon tarvetta

Hiekkalaatikkoleikit Barn leker i sandlådan

Loviisan kaupungin varhaiskasvatus selvittää vuorotyötä tekeville huoltajille suunnatun kyselyn avulla, onko tarvetta tehdä muutoksia lasten vuorohoidon järjestämiseen 1.8.2021 alkaen.

Vuorohoito on kaupungin erityispalvelua, johon ovat oikeutettuja vuorotyötä tekevien huoltajien lapset. Ilta-, yö- ja viikonloppuhoitoa voidaan erityisin perustein järjestää tarvittaessa myös huoltajan opiskelun vuoksi (esimerkiksi opiskeluun liittyvä työharjoittelu). Vuorohoito on iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja arki- ja juhlapyhinä annettavaa varhaiskasvatusta.

Tällä hetkellä esimerkiksi keskustassa ei ole vuorohoitoa tarjolla, vaikka varhaiskasvatus- ja esikouluikäisiä lapsia on keskustan alueella määrällisesti eniten. Esikouluikäisillä on esiopetuksen lisäksi oikeus täydentävään varhaiskasvatukseen ja näin ollen myös vuorohoitoon. Tämän lisäksi kaupungin varhaiskasvatus haluaa selvittää Ruotsinpyhtään alueen perheiden vuorohoitotarvetta.

Tällä hetkellä vuorohoitoa järjestetään Koskenkylän päiväkodissa, jossa on mahdollisuus saada ympärivuorokautista hoitoa, Tesjoen päiväkodissa arkisin klo 5.30 ja 22 välisenä aikana. Lisäksi vuorohoitoa on mahdollista saada maksusitoumuksella toisessa kunnassa.

Kysely on avoinna 3.2.2021–17.2.2021.

https://link.webropolsurveys.com/S/3E87F6773B3FF364