Loviisan kaupunginvaltuusto päättää kaupunginjohtajan valinnasta 13.9.

Loviisan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan tänään 28.8. ehdottaa, että kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan kolmen ehdokkaan joukosta. Loviisan uudeksi kaupunginjohtajaksi ehdolla ovat (aakkosjärjestyksessä) Tuula Jäppinen, Jan D. Oker-Blom ja Ralf Sjödahl. Kaupunginvaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 13.9.

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 28.8. kaupunginvaltuustolle annettavaa ehdotusta Loviisan uuden kaupunginjohtajan valinnasta. Kaupunginhallitus päätyi siihen, että se ei aseta kolmea loppusuoralle edennyttä hakijaa järjestykseen, vaan valinnan tekee kaupunginvaltuusto syyskuun kokouksessaan.

Loviisan kaupunginjohtajan virkaa haki 15 henkilöä, joista ensimmäiselle haastattelukierrokselle kutsuttiin seitsemän hakijaa. Toiselle haastattelukierrokselle haastatteluryhmä valitsi viisi hakijaa, joista yksi peruutti hakemuksensa ennen jatkohaastattelua. Jatkohaastattelujen perusteella henkilöarviointiin lähetettiin kolme hakijaa (aakkosjärjestyksessä), Tuula Jäppinen, Jan D. Oker-Blom ja Ralf Sjödahl. Myös valtuustoryhmät haastattelivat näitä kolmea hakijaa.

Kaupunginjohtaja valitaan seitsemän vuoden määräaikaiseen virkaan, jonka kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto. Kaupunginjohtajalta edellytetään molempien kotimaisten kielten hyvää taitoa, muu kielitaito luetaan eduksi. Kaupunginjohtajalta odotetaan vahvaa talouden osaamista ja elinkeinoelämän tuntemusta. Lisäksi edellytetään käytännössä osoitettua kokemusta vaativista johtotehtävistä ja henkilöstön johtamisesta, perehtyneisyyttä kunnallishallintoon ja -talouteen sekä käytännön kokemusta kehittämistehtävistä ja muutosjohtamisesta. Tehtävän kannalta merkittäviä ovat myös hyvät yhteistyö-, neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot.

Haastatteluryhmään ovat kuuluneet kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson (r.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén (r.), Janne Lepola (kok.), Keijo Tähtinen (sd.), Arja Isotalo (sd.), Juha Karvonen (kok.), Vesa Peltoluhta (ps.), Kari Hagfors (kesk.), Timo Noroviita / Janne Länsipuro (vihr.), vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnfors ja henkilöstöpäällikkö Jan Rosenström.

Lisätietoja: kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén, puh. 040 197 2569, ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson, puh. 040 678 7277