Loviisan kaupunki aloittaa koululounastarjoilun etäopetuksessa oleville oppilaille

Loviisan kaupunki aloittaa koululounaiden jaon etäopetuksessa oleville perusopetuksen oppilaille keskiviikkona 1.4.2020. Jakelu toteutuu niiden perheiden osalta, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa koululounaan noutamiseen ja ovat siihen sitoutuneita.
Ruoka-annokset sisältävät vain lämmitettävän ruoan, ei juomaa, leipää tai salaattia. Lounas jaetaan vain koulupäivinä.

Sivistys- ja hyvinvointikeskus kartoitti viime viikolla huoltajille suunnatulla kyselyllä koululounastarjoilun tarvetta. Kyselyyn vastasi 430 huoltajaa, joista noin vajaa kolmannes ilmoitti halukkuudestaan lounaaseen.

Ruokajakelu toteutetaan neljässä pisteessä:

  • Keskusta, Edupolin pääovella klo 13-15.
  • Ruotsinpyhtään kirkonkylä, Kirkonkylän koulun pääovella klo 15.30-16.
  • Liljendal, Sävträsk skolan pääovella klo 15.30-16.
  • Koskenkylä, Forsby skolan pääovella klo 16.15.-16.45.

Vain henkilökohtaisesti vahvistetut annokset toimitetaan keskiviikkona noudettaviksi. Kaikkiin jakeluun ilmoittautuneisiin huoltajiin on oltu sivistyskeskuksesta yhteydessä, mutta kaikkia ei ole tavoitettu. Huoltajia kehotetaankin tarkistamaan vastaamattomat puhelut tai sähköpostinsa.

Ruoan toimittaminen loppuu välittömästi seuraavasta päivästä, mikäli toimitettua annosta ei noudeta.

Noutoajat keskusta-alueen ulkopuolella on sijoitettu myöhäiseen iltapäivään, jotta ne voisivat helpottaa myös työssäkäyvien huoltajien mahdollisuutta osallistua lounaiden noutoon, mikäli noutomatka on oppilaalle liian pitkä tai vaarallinen. Perheet voivat niin halutessaan lyöttäytyä myös yhteen ja noutaa kerralla useamman perheen annokset. Tällöin on tärkeää tietää, kenen nimellä annos on noudettavissa. Jaoissa on muistettava turvavälit tartuntariskien minimoiseksi.

Ruoka-annoksen mukana jaetaan ohjeet säilytykseen ja lämmittämiseen. Varhaiskasvatustoimintaan osallistuville lapsille ruoka-annoksia ei toimiteta. He saavat maksuhyvityksen ollessaan poissa päivähoidosta.

Mahdolliset lisäannokset, uudet tilaukset tai annosten perumiset ilmoitetaan Tuula Åminnelle (tuula.aminne@edu.loviisa.fi  tai puh. 040 358 4802). Käsittelyaika kaksi vuorokautta. Lisäannoksia tai uusia annoksia ei siis saa ilmoitusta seuraavalle päivällä. Samaa koskee myös peruutuksia.

Lisätietoja:

Sivistys- ja hyvinvointikeskus, kehittäjä Tuula Åminne, puh.  040 358 4802 tuula.aminne@edu.loviisa.fi,