Loviisan kaupunki aloittaa yt-neuvottelut koronaviruskriisin johdosta

Raatihuone Rådhuset

Loviisan kaupunki aloittaa yhteistoiminta- eli yt-neuvottelut henkilöstönsä lomauttamiseksi.

Loviisan kaupunki aloittaa yhteistoiminta- eli yt-neuvottelut henkilöstönsä lomauttamiseksi. Yt-neuvottelut koskevat koko kaupungin henkilökuntaa lukuun ottamatta perusturvakeskuksen henkilökuntaa. Neuvotteluiden tavoite on korkeintaan 80 henkilön lomauttaminen koronaviruskriisin aiheuttaman poikkeustilan vuoksi.

Kaupunginhallitus päätti asiasta kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blomin esityksestä maanantaina 23.3.2020.

Koronaviruskriisi ja sen johdosta maan hallituksen väestön suojaamiseksi ja epidemian hillitsemiseksi linjaamat toimenpiteet ovat johtaneet muun muassa koulurakennusten ja kulttuuri- ja urheilutilojen sulkemiseen. Myös varhaiskasvatuksen toimintaa on supistettu. Loviisan kaupungin osalta tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että sulkemisten myötä noin 60 kaupungin työntekijää ei voi väliaikaisesti jatkaa työtehtäviensä suorittamista. Lisäksi koronavirusepidemia ja poikkeustila vähentävät myös eräiden muiden toimintojen ja palveluiden tarvetta, mistä syystä kaupungin edellytykset tarjota työtä ovat vähentyneet tilapäisesti jopa yhteensä 80 työntekijän kohdalla. Suurimmalle osalle heistä kaupungilla ei ole osoittaa tässä vaiheessa korvaavia työtehtäviä tai työnantajan tarpeita vastaavaa koulutusta.

Kirjallinen neuvotteluesitys pyritään antamaan henkilöstölle ja henkilöstön edustajille tiistaina 24.3.2020 ja neuvottelut aloittamaan 30.3.2020. Neuvottelut pyritään saattamaan päätökseen kahdessa viikossa.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom, puh. +358 40 551 7551, jan.d.oker-blom@loviisa.fi