Loviisan kaupunki auttaa ja tukee monin eri tavoin paikallisia yrityksiä korona-ahdingossa

Narsissit Raatihuoneen edessä Rådhuset på sommaren

Loviisan kaupunki pyrkii monin eri tavoin auttamaan ja tukemaan paikallisia yrityksiä selviämään kevään poikkeustilanteen yli.

Loviisan kaupunki on muun muassa päättänyt, että pienten paikallisten yritysten kaupungille lähettämien laskujen maksupäiviä aikaistetaan eli kaupunki maksaa sille lähetetyt paikalliset laskut mahdollisimman pian.

Kaupungin kiinteistöissä vuokralla olevia yrityksiä kehotetaan olemaan yhteydessä, jos niiden vuokranmaksukyvyssä ilmenee ongelmia ja vuokranmaksu viivästyy. Myös Loviisan Vesiliikelaitos tarjoaa maksuvaikeuksissa oleville yritysasiakkailleen maksusuunnitelmaa.

Kaupunki myös aikaistaa omia paikallisia hankintojaan sekä toteuttaa kaupungin suunnitellut ja budjetin mukaiset investoinnit.

Huhtikuun alussa kaupunki järjesti loviisalaisille yrityksille maksuttoman neuvontapalvelun koronaviruskriisistä selviytymisen tueksi yhteistyössä Kotka-Hamina -seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa. Palvelu on käytettävissä 30.6.2020 saakka. Neuvontapalvelu on avoin loviisalaisille yrityksille kaikissa koronan aiheuttamissa yritystoimintaan liittyvissä avuntarpeissa. Cursorin kautta haetaan myös työ- ja elinkeinoministeriön myöntämää yksinyrittäjän harkinnanvaraista toimintatukea.

Kaupunki pyrkii myös omalta osaltaan muistuttamaan paikallisen ostamisen tärkeydestä ja paikallisten yritysten suosimisesta.

Myös Loviisan Yrittäjät ry:n kanssa käydään jatkuvaa vuoropuhelua yrittäjien tilanteesta ja tarpeista.

 

Lisätietoja: elinkeinopäällikkö Sari Paljakka, puh. +358 40630 2811, sari.paljakka@loviisa.fi