Loviisan kaupunki soittaa yli 70-vuotiaille asukkailleen

Loviisan kaupungin senioripalvelut ottaa puhelimitse yhteyttä kaikkiin yli 70-vuotiaisiin loviisalaisiin. Puhelu on koronaepidemian aiheuttamaan karanteeniin liittyvä kartoitussoitto.

Puheluiden tarkoituksena on selvittää, miten yli 70-vuotiaat kuntalaiset selviytyvät poikkeusolojen aiheuttamassa kotikaranteenissa ja antaa ohjeistusta tilanteesta selviämiseen. Puhelun aikana tiedustellaan muun muassa asukkaan vointia, tukiverkostoa ja onko tämä käynyt ulkoilemassa. Lisäksi keskustellaan siitä, miten asukkaan ruokahuolto on järjestynyt ja kerrotaan, millaista apua ikääntyneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kaupassakäyntiin ja apteekkiasioiden hoitamiseen.

Soittokierros koskee kaikkia niitä yli 70-vuotiaita, jotka eivät muuten ole senioripalveluiden asiakkaita eli kotihoidon piirissä tai hoivayksikön asukkaina. Kaupunki ottaa yhteyttä myös kaikkien yli 65-vuotiaiden loviisalaisten omaishoitajiin.

Kartoitussoitot aloitettiin torstaina 2.4.2020 vanhimmasta ikäluokasta lähtien. Kierroksen aikana soitetaan tuhansia puheluita. Yksistään yli 75-vuotiaita loviisalaisia, jotka eivät ole senioripalveluiden asiakkaita, on noin 1 300. Tavoitteena on soittaa kaikille viikon 15 aikana.

– Tällä hetkellä soittorinkiin kuuluu 4–5 senioripalveluiden ja terveydenhuollon työntekijää, mutta laajennamme soittajien joukkoa tarpeen mukaan, kertoo senioripalveluiden palvelupäällikkö Lisbeth Forsblom.