Loviisan kaupunki tarjoaa helpotusta lapsiperheiden arkeen: eka- ja tokaluokkalaisten vuorohoito alkaa 1.8.2021

Loviisalaisilla ensimmäisen ja toisen luokan oppilailla on mahdollisuus osallistua varhaiskasvatuksen vuorohoitoon elokuun 2021 alusta lähtien. Vuorohoitoa voidaan tarjota koululaisille arkisin kello 17–08 ja tarpeen mukaan viikonloppuisin.

– Päätimme Loviisassa ottaa käyttöön lapsiperheiden arkea helpottavan palvelun, jota harva kunta tarjoaa, iloitsee varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff.

Kouluikäiset voivat harkinnanvaraisesti päästä vuorohoitoon, jos vapaita hoitopaikkoja on tarjolla sen jälkeen, kun varhaiskasvatusikäiset lapset ovat saaneet paikkansa.

Subjektiivinen oikeus varhaiskasvatuspaikkaan loppuu lapsen siirtyessä perusopetukseen, ja uutta hoitopaikkaa tulee hakea tarvittaessa erikseen eVarhaiskasvatuspalvelun kautta (koululaisen osa-aikahoito). Päätöksen vuorohoitopaikasta tekee varhaiskasvatuspäällikkö. Hoitopaikasta peritään varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukainen maksu. Perhe vastaa lasten kuljettamisesta.

Loviisassa ympärivuorokautista hoitoa järjestetään Koskenkylän päiväkodissa. Tesjoen päiväkoti on avoinna arkisin tarvittaessa kello 5.30–22. Vuorohoitoon oikeutettuja ovat vuorotyötä tekevien huoltajien lapset.

Loviisan kasvatus- ja sivistyslautakunta päätti oppivelvollisuusikäisen oikeudesta varhaiskasvatuksen vuorohoitoon 24.3.2021.

Loviisan kaupunki on UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallin yhteistyökumppani.