Loviisan kirjastot kiinni Helle-järjestelmään siirtymisen vuoksi

Loviisan pääkirjasto sekä kirjastot Tesjoella, Pernajassa ja Liljendalissa siirtyvät uuteen Helle-kirjastojärjestelmään. Tämän vuoksi kirjastot ovat suljettuina kaksi viikkoa ajalla 19.9.-2.10.

Omatoimikirjasto, palautusluukut sekä verkkokirjasto Web Origo ovat poissa käytöstä. Uudistus toteutetaan samaan aikaan myös Myrskylässä ja Lapinjärvellä. Myrskylä ja Lapinjärvi tiedottavat oman kunnan kirjastojen järjestelyistä vaihdoksen aikana.

Kirjastoyhteistyö laajenee Uudellamaalla kattamaan 12 kuntaa. Helle – kirjastokimppaan kuuluvat Loviisan, Porvoon, Sipoon, Askolan, Pornaisten, Lapinjärven, Myrskylän ja Pukkilan kirjastot. Samaan kirjastokimppaan liittyvät vuoden loppuun mennessä myös Hanko, Inkoo, Raasepori ja Siuntio.

Kaikkien Helle-kirjastojen aineistot ovat asiakkaiden käytettävissä maksutta ja sama kirjastokortti käy kaikissa kunnissa.

Vaihdoksen aikana ei voi uusia lainoja, palauttaa aineistoa tai tehdä varauksia. Laina-aikoja pidennetään siten, että lainojen eräpäivät eivät osu sulkuajalle. E-kirjoja on mahdollista lainata koko ajan. Kirjastot avaavat ovensa jälleen 3.10.

Loviisan kirjastot

Artikkelia muokattu 4.9. klo 9.45: Lisätty tieto siitä, että Myrskylä ja Lapinjärvi tiedottavat omien kirjastojensa järjestelyistä.