Loviisan liikuntahalli avautuu käyttäjille perjantaina

Loviisan liikuntahallin kunnostustyöt valmistuvat tällä viikolla. Halli avautuu käyttäjille jälleen perjantaina 15.9. kello 16.

Liikuntahallia on kesän aikana kunnostettu sisäilmaongelmien takia. Suurin muutos oli hallin ilmanvaihtojärjestelmän uusiminen. Kaikkien pukuhuoneiden lattiamateriaalit on uusittu. Aiemmin opettajien käytössä olleet sosiaalitilat on muutettu uudeksi varastotilaksi.

Hallissa olleet liikuntavälineet on käyty läpi kesän aikana: osa on poistettu käytöstä ja osa puhdistettu. Esimerkiksi tekstiilejä ja kovapintaisia välineitä on pesty. Halliin hankitaan syksyn ja ensi kevään aikana myös uusia liikuntavälineitä.

Myös liikuntahallin ulkoseinien tutkimuksia jatkettiin kesän aikana. Ulkoseinien eristeistä otettiin näytteitä eri korkeuksilta, jotta saataisiin selville, miten korkealle aiempien tulvavesien aiheuttama kosteus on noussut. Näytteiden viljelytulokset eivät viitanneet aktiiviseen mikrobikasvustoon. Tutkimusraportti on nähtävissä kaupungin verkkosivustolla osoitteessa www.loviisa.fi/sisailma.

Käyttäjien antamaa palautetta liikuntahallin sisäilmasta seurataan kunnostusten jälkeen. Kaupunki tekee myös käyttäjäkyselyn, joka toteutetaan aikaisintaan syyslukukauden lopussa.

Kunnostustöiden avulla halli pyritään pitämään käyttökuntoisena. Tavoitteena on kuitenkin saada uusi liikuntahalli kaupungin investointiohjelmaan mahdollisimman nopeasti.