Loviisan Myllyharjusta rakennetaan kaupunkilaisten toista olohuonetta

Tuulimylly Myllyharjulla Kvarnen på Kvarnåsen

Loviisan kaupunki lisää Myllyharjun viheralueen viihtyisyyttä. Entisen vesitornin paikkaa ei tällä hetkellä ole hyödynnetty, ja leikkipuisto tuulimyllyn luona on kaivannut päivitystä, joten puistoyksikkö on laittanut hihat heilumaan.

”Tarkoituksena on luoda harjusta toinen olohuone sekä asukkaille että vierailijoille”, kertoo infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos.

Leikkipaikka rakentuu tähän

Leikkipuisto tuulimyllyn luona uudistetaan kokonaan. ”On sinne tulossa vähän uuttakin, leikkipuistoon tulee nyt nimittäin tasapainorata”, kertoo kaupunginpuutarhuri Mona Bäckman. Leikkipuistoa rakennetaan kesäkuun aikana, ja se on valmis kuun loppuun mennessä.

Puretun vesitornin kohdalle tulee kuntoilualue. ”Kuntoilualueelle asennetaan välineitä eri lihasryhmille. Tulee dippiä, vastalihastreeniä ynnä muuta”, Bäckman jatkaa. Kuntoilualueen rakentaminen aloitetaan heti kiireisimmän kesäajan jälkeen.

Harjulle lisätään myös musiikillisia elementtejä. ”Kolme penkkiä harjun polun varrella saavat viereensä soittimen, joten nyt voi itse soittaa vaikka penkkeihin kiinnitettyjen laulujen sävelen”, kehottaa Lindroos.

Soittimet ovat ksylofoni, kellopeli ja rummut. Kaikki leikkipuiston laitteet, kuntoilulaitteet ja soittimien rungot ovat puusta, joten ne istuvat hyvin harjun puistomaisemaan. Myös leikkipuiston yleisilme pidetään luonnonläheisenä kattamalla turva-alueet hakkeella hiekan sijaan.

Kulku Laivasillalta Suolatorin kautta harjulle helpottuu. Heinäkuun puolenvälin jälkeen alkaa portaiden rakentaminen Schillmarkinkujalta ylös harjulle.

Muutamia kauniita näkymiä harjulta Loviisanlahdelle avataan myös. ”Toivottavasti mahdollisimman moni viihtyy luonnonkauniissa olohuoneessamme”, Bäckman ja Lindroos lausuvat kuin yhdestä suusta.

Lisätietoja:

infrastruktuuripäällkkö Markus Lindroos, puh. 050 382 7550, markus.lindroos@loviisa.fi
kaupunginpuutarhuri Mona Bäckman, puh. 0440 555 468, mona.backman@loviisa.fi