Loviisassa pyöräillään ilolla koko viikko

Pyöräilijöitä maaseudulla Cyklister på landet

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 5.–13.9. 2020 teemalla Pyöräilyn ilo. Loviisan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut haastavat kaikki nousemaan pyörän satulaan ja pyöräilemään esimerkiksi töihin, kouluun ja harrastuksiin.

Tiistaina 8.9. kannustetaan kaikkia pyöräilemään töihin.  Pyörällä töihin tuleville on tarjolla aamupalaa klo 7.30 – 8.30, Loviisan liikuntahallilla. Mahdollisuus kehonkoostumusmittaukseen. Pihalla voit kokeilla tandempyörää sekä sähköpyörää. Työmatkaliikunnan edistäminen on hyväksi sekä työntekijälle että työpaikalle. Työntekijän työtyytyväisyys ja –vireys paranevat sekä tuottavuus kasvaa.

Keskiviikkona 9.9. vietetään pyörällä kouluun –päivää. Loviisan kouluissa pidetään omia tempauksia. Koulupäivän aikainen liikunta vaikuttaa monin tavoin lasten oppimiseen ja oppimistuloksiin, siksi on hyvä, että koululaiset suorittavat koulumatkat pyöräillen tai kävellen. Myös liikenne rauhoittuu koulun läheisyydessä, mikäli koululaiset liikkuvat pyörillä eikä heitä ajeluteta autoilla.

Torstaina 10.9. Pyörällä treeneihin -päivä innostaa kaikenikäisiä polkemaan liikuntapaikoille, urheilukentille, kuntosaleille tai pururadan päähän. Urheiluseuroissa voidaan porukalla päättää, että päivän alkulämmittely ja loppuverryttely hoidetaan polkemalla. Myös lasten ja nuorten kimppakyydit voidaan auton sijaan sopia pyöräilykyydeiksi: samalta suunnalta saapuvat pääsevät polkemaan yhdessä aikuisen kanssa ja ehtivät vaihtaa tärkeimmät kuulumisetkin jo ennen treenejä. Pyörällä treeneihin -päivä on loistava hetki kokeilla, miten helposti arkeen saa tarvittavan lisän liikuntaa!

PE 11.9. klo 13 järjestetään seniorit satulaan-pyöräilyretki. Lähtö Loviisan kirkon pihalta. Perjantaina 11.9. klo 13 hyppäämme pyörän satulaan ja pyöräilemme Loviisan seudulla mukavaa, leppoisaa vauhtia. Paluu n. klo 14.30. Muista kypärä!