Muista pukea heijastin viimeistään heijastinpäivänä 1.10.!

Tiesitkö, että tavallisin syy heijastimen käyttämättömyyteen on unohdus? Liikenneturva muistuttaa heijastinkauden käynnistymisestä #Vahvastinäkyvä-kampanjalla. Perjantaina 1.10.2021 vietetään valtakunnallista heijastinpäivää, ja viimeistään silloin kannattaa kiinnittää heijastin ulkovaatteisiin, niin se ei unohdu.

Muistutuksena heijastimen tärkeydestä syyspimeällä Loviisan liikenneturvatyöryhmä jakaa kouluihin sydämenmuotoisia Loviisa-aiheisia heijastimia. Loviisan kouluissa jaetaan heijastimia koululaisille, ja osa kouluista on jo saanutkin heijastimia liikennepäivänä. Myös nuorisotila Forumissa jaetaan perjantaina heijastimia niitä tarvitseville nuorille. Perjantaiaamuna on lisäksi vapaa-aikatoimen leikkimielinen ”heijastinratsia” Koskenkylän kouluissa, joten muistathan pukea heijastimen kouluun lähtiessäsi! ”Ratsian” yhteydessä jaetaan heijastimia niille, joilta sellainen puuttuu.

Heijastimia jaetaan heijastinpäivänä myös asiakaspalvelutoimisto Lovinfossa ja Loviisan pääkirjastossa. Lovinfo sijaitsee osoitteessa Mariankatu 12 A ja on avoinna arkisin kello 9–16. Pääkirjasto sijaitsee osoittessa Kuningattarenkatu 3 ja perjantaina se on avoinna kello 10–16.

Lue lisää heijastimen käytöstä Liikenneturvan verkkopalvelusta:
Ota heijastin käyttöön nyt – unohdus yleisin syy käyttämättömyyteen

Lisätietoja: liikunnanohjaaja Karolina Hovi, puh. 050 382 7554