Kom ihåg att bära reflex senast på reflexdagen 1.10!

Visste du att den vanligaste orsaken till att inte använda reflex är glömska? Trafikskyddet påminner finländare om att reflexsäsongen börjar med kampanjen #Starktsynlig. På fredagen 1.10.2021 firas den nationella reflexdagen, och senast då lönar det sig att fästa reflex på ytterkläderna så att du inte glömmer.

För att påminna hur viktigt det är att använda reflex i höstmörkret delar trafiksäkerhetsarbetsgruppen i Lovisa ut hjärtformade reflexer med Lovisa-logo till skolorna. I skolorna i Lovisa delar man ut reflexer till skoleleverna, och en del av skolorna har redan fått reflexer på trafikdagen. Också i ungdomslokalen Forum delar man på fredag ut reflexer till unga som behöver dem. På fredagsmorgonen ordnar fritidsväsendet dessutom en lekfull ”reflexrazzia” i skolorna i Forsby, så kom ihåg att bära reflex innan du åker till skolan! I samband med ”razzian” delar man ut reflexer till dem som saknar en.

På fredag delar man ut reflexer också på kundservicekontoret Lovinfo och på huvudbiblioteket i Lovisa. Lovinfo ligger på adressen Marieagatan 12 A och är öppet på vardagarna klockan 9–16. Huvudbiblioteket ligger på adressen Drottninggatan 3 och på fredagen är det öppet klockan 10–16.

Läs mera om användningen av reflexer på Trafikskyddets webbplats:
Fram med reflexen nu – glömska är den vanligaste orsaken till att den inte används

Närmare information: idrottsinstruktör Karolina Hovi, tfn 050 382 75 54