Muksubussi saapui Loviisan päiväkoteihin

Loviisan päiväkoteihin hankitulla Muksubussilla on jo käyty ensimmäisillä ajeluilla Rauhalan päiväkodin lasten ja henkilökunnan toimesta. Lapset ovat viihtyneet matkustajina, eikä kyydistä olisi maltettu tulla pois laisinkaan! Muksubussi ilostuttaakin tästä eteenpäin eri loviisalaisten päiväkotien lapsia.

Muksubussi on sähköavusteinen laatikkopyörä, jonka katettuun vaunuun mahtuu 7–8 lasta. Pyörän valmistaja on suomalainen Ouca Bikes. Muksubussia on tarkoitus siirtää eri päiväkotien käyttöön ja laajentaa näin päiväkotien toimintaympäristöjä. Ajelu on hauskaa vaihtelua niin henkilökunnalle kuin tietysti itse muksuille.

Muksubussi on hankittu Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä valtionavustuksella. Avustus on osa hyvinvointipalveluiden Liikkuva Loviisa 2023-hanketta. Ennen Muksubussin käyttöönottoa huoltajilta kysytään lupa lapsen kuljettamiseen. Pyörän varusteisiin kuuluvat kypärät sekä lapsille että kuljettajalle. Iloisen vihreän Muksubussin voikin tästä eteenpäin nähdä kuljettamassa lapsia turvallisesti ympäri Loviisaa!