Nuorten sarjakuvakilpailun voitti Sisu Huovinen

Loviisan kulttuuripalvelut, kirjasto ja nuorisotoimi järjestivät yhdessä kevään aikana nuorille monipuolisen kattauksen sarjakuviin liittyviä tempauksia – sarjakuvanäyttelyn, sarjakuvatyöpajoja ja sarjakuvakilpailun. Sarjakuvakilpailuun saapui yhteensä neljä upeaa kilpailutyötä. Kilpailun voitti Sisu Huovinen.

Sarjakuvakilpailun kilpailutöitä voi käydä ihastelemassa Loviisan pääkirjastossa, jossa näyttely on esillä 14.6.2022 saakka.

Sarjakuvakilpailun voittaja julistettiin Helle-kirjastojen nimikkopäivänä, eli Helle Kannilan syntymäpäivänä perjantaina 20. toukokuuta. Kilpailun voittaja Sisu Huovinen palkittiin 100 euron lahjakortilla Loviisan kirjakauppaan.

– Olen aktiivisesti piirtänyt 10-vuotiaasta asti ja tehnyt sitä sekä käsin että koneella. Vaikea sanoa mistä idea kilpailutyöhön lähti, mutta tiesin, että haluan tehdä humoristisen sarjakuvan. Kilpailutyön hahmotelman tein ehkä noin 15 minuutissa, mutta koko prosessi alusta loppuun kesti noin 25 tuntia, Huovinen kertoo.

Tuomariraadin mukaan Huovisen sarjakuva oli sekä hyvin taidokkaasti tehty, että kielelliseltä ilmaisultaan kekseliäs.

Koska kaikki kilpailutyöt olivat sekä kuvitukseltaan että tarinaltaan luovia ja omaperäisiä, päätti raati palkita kaikki osallistujat pienellä palkinnolla sekä kilpailutöistä kootulla sarjakuvaviholla. Näyttelyn jälkeen osallistujat saavat myös muistoksi kilpailusta ja näyttelystä omasta sarjakuvastaan painetun julisteen.