Serieteckningstävling för ungdomar vanns av Sisu Huovinen

Lovisa kultur- och ungdomstjänster samt biblioteket ordnade tillsammans under våren en bred uppsättning av olika serieteckningsrelaterade evenemang för unga – en serieteckningsutställning, workshoppar samt en serieteckningstävling. Sammanlagt skickades fyra fina tävlingsbidrag in till tävlingen. Tävlingens vanns av Sisu Huovinen.

Serieteckningstävlingens tävlingsbidrag finns utställda på Lovisa huvudbibliotek och man kan bekanta sig med utställningen fram till den 14.6.2022.

Vinnaren tillkännagavs på Helle-bibliotekens bemärkelsedag den 20 maj, som utgör Helle Kannilas födelsedag. Tävlingens vinnare Sisu Huovinen belönades med ett 100 euros presentkort till Lovisa bokhandel.

– Jag har ritat aktivt sedan jag var 10 år gammal och gjort det både för hand och på dator. Det är svårt att säga varifrån idén kom, men jag visste att jag ville göra en humoristisk serieteckning. Tävlingsbidragets sketch gjorde jag kanske på 15 minuter, men hela processen från början till slut tog ungefär 25 timmar, berättar Huovinen.

Enligt tävlingens jury var Huovinens verk både välgjort och språkligt påhittigt skrivet.

Eftersom alla tävlingsbidragen var fint illustrerade och till sitt innehåll både kreativa och originella, beslöt juryn att belöna alla deltagare med ett litet pris samt ett serieteckningshäfte där alla tävlingsbidragen ingår. Efter utställningen får alla deltagare också en affisch på sitt tävlingsbidrag som ett minne av tävlingen och utställningen.