Osallistu Loviisan pyöräsuunnistukseen valtakunnallisella pyöräilyviikolla ja voita hienoja palkintoja!

Satulansuojus. Sadelskydd.

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään tällä viikolla 5.9.2021 asti ja sen kunniaksi Loviisan kaupunki arpoo palkintoja Instagramin ja Facebookin kilpailussa kaikkien Loviisan pyöräsuunnistukseen osallistuneiden kesken. Liikenneturva muistuttaa myös ottamaan punaisen takavalon käyttöön nyt syksyn tullen. Suunnistuskartan löydät tämän tiedotteen linkistä.

Loviisan liikenneturvallisuustyöryhmä järjestää kaikille avoimen pyöräsuunnistuksen. Pyöräsuunnistus käynnistyi elokuun alussa, ja se huipentuu valtakunnalliseen pyöräilyviikkoon, jota vietetään 28.8.–5.9.2021.

Voit osallistua arvontaan 5.9.2021 asti julkaisemalla Instagramiin tai Facebookiin kuvan itsestäsi ja pyöräsuunnistuksen kohteesta aihetunnisteilla #loviisanpyöräsuunnistus ja #liikenneturva.

Palkinnoksi arvotaan 3 kappaletta ladattavia laadukkaita punaisia takavaloja Liikenneturvalta. Lisäksi kaupunki arpoo satulansuojuksia ja myös tuubihuiveja. Instagram ja Facebook eivät ole osallisena arvonnassa.

Pyöräilysuunnistukseen voit osallistua yksin, kaverin kanssa tai vaikkapa perheen kesken yhdessä polkien. Kohteita on kartalla runsaasti, ja voit muodostaa kohteista mieleisesi suunnistusreitin tai käydä vaikkapa kaikilla kohteilla. Kohteet on jaoteltu virkistyksen, taiteen ja historian kategorioihin.

Voit käyttää karttaa mobiililaitteellasi myös pdf-muodossa tai tulostaa kartan kotona käyttöösi. Suunnistuskohteet on viety myös Google Maps -karttapalveluun. Mikäli mobiililaitteessasi on Google Maps -sovellus, voit avata linkin tästä, ja kohteet avautuvat suoraan kartalle.

Pyöräsuunnistuskartta (pdf)

Valtakunnallisella pyöräilyviikolla kannustetaan ihmisiä pyöräilemään. Tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla, kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan, lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä.

Pyöräilyviikon tapahtumien järjestämisestä vastaa usein kunta tai kaupunki yhdessä paikallisten pyöräily- ja urheilujärjestöjen, yhdistysten, yritysten ja muiden asiasta innostuneiden kanssa.

Lähde siis mukaan tutustumaan lähialueidemme upeisiin ja monipuolisiin kohteisiin!

Palautetta kartoista voit lähettää osoitteeseen vapaa-aika@loviisa.fi.