Delta i Lovisas cykelorientering under den nationella cykelveckan och vinn fina priser!

Satulansuojus. Sadelskydd.

Denna vecka firas den nationella cykelveckan och Lovisa stad vill uppmärksamma detta genom att lotta ut priser i en tävling på Facebook och Instagram bland alla dem som deltagit i Lovisas cykelorientering. Trafikskyddet påminner om att ta den röda baklampan i bruk nu när vi går emot höst. Orienteringskartan hittar du bakom länken i det här meddelandet.

Trafiksäkerhetsarbetsgruppen i Lovisa ordnar mountainbikeorientering som är öppen för alla. Cykelorienteringen startar i början av augusti, och den kulminerar i den nationella cykelveckan som ordnas 28.8–5.9.2021.

Du kan delta fram till 5.9.2021 genom att ladda upp en bild på dig själv vid en av orienteringspunkterna på Instagram eller Facebook. Använd hashtaggarna #lovisacykelorientering och #trafikskyddet. Som pris lottar vi ut 3 kvalitativa laddningsbara röda baklampor från Trafikskyddet samt fina sadelskydd och tubhalsdukar från Lovisa stad. Instagram och Facebook är inte delaktiga i lottningen. 

Du kan använda kartan också i pdf-format med din mobila enhet eller du kan skriva ut kartan hemma. Orienteringskontrollerna har också importerats till karttjänsten Google Maps. Om din mobila enhet har appen Google Maps, kan du öppna länken här, och kontrollerna öppnas direkt på kartan.

Du kan vara med och trampa i cykelorienteringen ensam, med din kompis eller till exempel tillsammans med din familj. Det finns rikligt med kontroller på kartan. Du kan besöka alla kontroller eller skapa en lämplig orienteringsrutt av de kontroller som du vill besöka. Kontrollerna är indelade i kategorierna rekreation, konst och historia. 

Under den nationella cykelveckan vill man uppmuntra människor att cykla. Syftet är att öka cykling på alla slags sträckor, att uppmuntra människor att fundera på hur de rör sig, att öka människornas medvetenhet om fördelarna med cykling och att stärka cyklingens roll i trafikplaneringsarbetet.

Kommunen eller staden ansvarar ofta för att ordna evenemangen under cykelveckan tillsammans med de lokala cykel- och idrottsföreningarna, företagen och andra intresserade.

Hoppa upp på cykeln och bekanta dig med de fina och mångsidiga besöksmålen i vårt närområde!

Kartan för mountainbikeorientering (pdf) 

Du kan skicka respons på kartorna till adressen vapaa-aika@loviisa.fi.