Päiväkodeissa henkilöstövajetta – ilmoita lapsesi hoitotarve mahdollisimman tarkasti

Loviisan kaupungin päiväkodeissa on nyt henkilöstövajetta koronavirustartuntojen vuoksi. Kaikkia perheitä pyydetään nyt ilmoittamaan lastensa todellinen hoitotarve mahdollisimman tarkkaan eVarhaiskasvatus-palvelun kautta. Päiväkodin aukioloajat ja henkilöstön työajat suunnitellaan tarkasti hoitotarpeiden perusteella.

Jotta lapsille voidaan taata turvallinen päivä sillä henkilöstöllä, joka on käytettävissä, on muutamassa päiväkodissa keskitetty toimintaa tällä viikolla kello 7–16 väliseksi ajaksi. Päiväkodit ilmoittavat tarvittaessa aukioloaikojensa muutoksista.

Haastava tilanne jatkunee vielä muutaman viikon, koska myös sijaisten saanti on vaikeutunut. Lisäksi haastetta tuo kunta-alaa koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto 21.–27.3.2022.

Loviisan kaupunki hyvittää perheille kokonaisuudessaan ne päivät 14.3.–10.4.2022, jolloin lapset eivät lainkaan osallistu toimintaan. Mikäli päiväkodin aukioloaikaa on jouduttu tai joudutaan supistamaan, päiväkohtaista asiakasmaksua alennetaan 20 prosentilla tältä ajalta. Lisäksi kaupunki haluaa kiittää lasten huoltajia ymmärryksestä tilannetta kohtaan.