Personalbrist i daghemmen – meddela ditt barns vårdbehov så exakt som möjligt

Det råder nu personalbrist i Lovisa stads daghem på grund av coronavirusfall. Alla familjer bes nu meddela sitt barns vårdbehov så exakt som möjligt via tjänsten eVarhaiskasvatus. Daghemmens öppettider och personalens arbetstider planeras utifrån vårdbehovet.

För att kunna garantera barnen en trygg dag, med den personal som finns att tillgå, har verksamheten i vissa enheter koncentrerats till klockan 7–16 den här veckan. Daghemmen meddelar vid behov om förändringarna i sina öppettider.

Den utmanande situationen kommer sannolikt att fortsätta i några veckor till eftersom även tillgången till vikarier har försvårats. Dessutom medför förbudet mot övertidsarbete och skiftbyte som berör anställda inom kommunsektorn utmaningar 21–27.3.2022.

Under 14.3–10.4.2022 kompenserar Lovisa stad familjerna i helhet de dagar då barnen inte alls deltar i verksamheten. Om daghemmets öppettider har reducerats eller reduceras, kommer den dagliga klientavgiften att sänkas med 20 procent för de dagarna. Staden vill även tacka vårdnadshavare som har visat förståelse för situationen.