Perhepolku-palvelu tukee vanhemmuutta tarjoamalla tietoa ja vertaistukea

Itä-Uudenmaan kuntien yhteinen sote-uudistushanke tuo lapsiperheiden tueksi uuden palvelun, josta saa tietoa ja vertaistukea vanhemmuuteen verkkokurssin ja ryhmäkokoontumisten avulla.

Koronapandemia on kuormittanut vanhempia ja lisännyt lasten ja nuorten turvattomuutta, epävarmuutta ja huolta omasta arjesta ja tulevaisuudesta. Myös vauvaperheet kaipaavat tukea jaksamiseen. Näihin tarpeisiin vastaa Perhepolku-menetelmä verkkopalveluineen.

Perhepolkuun kuuluu kolme ilmaista, omatoimista verkkokurssia lasten iän mukaan: 0–6-vuotiaiden, 7–11-vuotiaiden ja 12–16-vuotiaiden perheille. Kurssien tavoite on vahvistaa koko perheen hyvinvointia ja tukea myötätuntoista vanhemmuutta niin suhteessa itseen, puolisoon kuin lapsiin. Verkkokurssit löytyvät osoitteesta perhepolku.fi.

Ruotsinkielinen verkkokurssi on tällä hetkellä saatavilla vain 0–6-vuotiaiden lasten perheille. Muiden ikäryhmien (7–11-vuotiaat ja 12–16-vuotiaat) lasten ja nuorten vanhemmille ja perheille tarkoitetut ruotsinkieliset verkkokurssit saadaan käyttöön vuoden 2022 alussa.

− Perhepolku-palvelua on jo kokeiltu muualla Suomessa, ja se on saanut vanhemmilta hyvän vastaanoton. Kurssit eri-ikäisten lasten vanhemmille tavoittavat perheet lapsen tärkeissä siirtymä- ja kehitysvaiheissa, ja kurssien sisältö on koettu hyväksi ja hyödylliseksi, kertoo palvelusta vastaava Jenni Nikander.

Perhepolku on ennalta ehkäisevä tukimuoto, joka on kehitetty Jyväskylän yliopistossa. Perhepolku laajenee myös osaksi neuvoloiden toimintaa Itä-Uudenmaan kunnissa keväällä 2022. Koulutetut terveydenhoitajat vetävät Perhepolku-ryhmiä, joista saa lisätietoa neuvoloista ensi vuoden puolella.

perhepolku.fi

Tiedotetta korjattu 8.12.2021 klo 15.00 (ruotsinkieliset verkkokurssit)