Pernaja-päivä 20.8.2023 tarjoaa ohjelmaa kaiken ikäisille

Perinteinen Pernaja-päivä vietetään tänä vuonna sunnuntaina 20.8. kello 11–14. Seurantalo Höganåsin luona löydät tori- ja ruokamyyntiä, poniratsastusta, kotieläimiä, paperilennokkipajoja ja paljon muuta. Musiikkipuolella kuullaan lasten ikisuosikki Sotta ja Pytty. Lisäksi Vesa Aitokari esittää omia biisejään ja Miikka Hakomäki, alttoviulu ja Jonne Grans, kitara soittavat klassisia sävelmiä. Pitäjäntuvassa Agricolan seurakunnat tarjoavat Rauhan ja hiljaisuuden paikan, jossa myös meditatiivisiä lauluhetkiä. Pitäjäntuvan vieressä veteraanimuseo on avoinna klo 11–14. Lisäksi Hevoskyyditys Pernajan kirkolta Höganåsiin. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Hembygdens Vänner i Pernå, Loviisan kaupunki, Agricola svenska församling ja Agricolan suomalainen seurakunta. Tervetuloa!

Höganås ohjelma

(Höganåsintie 25, 07930 Pernaja.) Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

11.00 Vesa Aitokari, kitara
11.30 Miikka Hakomäki, alttoviulu & Jonne Grans, kitara
11.45 Paperilennokkikilpailu
12.00 Tervetuliaispuhe : Li-Lo Söderholm
12.10 Vesa Aitokari, kitara
12.45 Paperilennokkikilpailu
12.30 Miikka Hakomäki, alttoviulu & Jonne Grans, kitara
13.00 Sotta ja Pytty
13.45 Paperilennokkikilpailu

Höganåsilla lisäksi tori- ja ruokamyyntiä, poniratsastusta, kotieläimiä, paperilennokkipajoja ja myös kirjastoauto on paikalla.

Muuta ohjelmaa

  • Hevoskyyditys Pernajan kirkolta Höganåsiin,
  • Agricolan seurakunnat tarjoavat Hengähdyksen Pitäjäntuvassa (Pernajantie 307, 07930 Pernaja) klo 11–14: Rauhan ja hiljaisuuden paikan, jonne voi tulla selailemaan kirjoja ja lehtiä, laittamaan rukouskiviä kulhoon, hengähtämään, tai vain tutustumaan seurakuntien nykyisiin tiloihin Pernajan kirkonkylällä. Ruotsinkielisen seurakunnan kanttori Nina Fogelberg esittää kansankoraaleja Suomesta, Ruotsista ja Virosta meditatiivisessa lauluhetkessä klo 11 ja myös myöhemmin.
  • Pernajan veteraanimuseo avoinna klo 11–14 (Pernajantie 307, 07930 Pernaja)

Höganåsin pihalla on rajoitetusti pysäköintipaikkoja, joten järjestäjät suosittelevat ajoneuvoille kirkon parkkipaikkaa.

Vesa Alex Aitokari

Vesa Alex Aitokari on laulaja / lauluntekijä, laivakonemestari ja luomuomenatilan isäntä Loviisasta, jonne elämä alun perin stadilaisen rockmuusikon kohta 30 vuotta sitten Sörkasta Pukkilan kautta johdatti. Vesa Aitokari on kirjoittanut lauluja käytännössä koko aikuisen ikänsä. Omia biisejä on niin paljon ja eri genreissä, ettei keikoilla tarvitse covereihin turvautua. Hän on myös laulanut kirkkokuoroissa, sekä soittanut trumpettia puhallinorkestereissa. Soittaa ja laulaa Pernajassa omia sävellyksiään suomeksi ja ruotsiksi.