PHILOMELA-KUORO vierailee itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2023

Loviisan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlaa 6.12.2023 tähdittää 30-henkinen Philomela-kuoro Helsingistä. Juhla alkaa kello 14 Seurahuoneella, ja sitä vietetään perinteisesti musiikin, puheiden ja kahvitarjoilun merkeissä. Juhlassa jaetaan myös Loviisan kulttuuripalkinto 2023.

Helsinkiläinen Philomela-kuoro rikkoo käsitykset perinteisestä kuorolaulusta ja haluaa konserteissaan pyrkiä yllättämään yleisönsä. Philomela on keskittynyt suomalaiseen ja pohjoismaiseen, kansanperinteestä kumpuavaan moderniin musiikkiin. Ohjelmistovalinnoissa tärkeää on puhutteleva sävelkieli, väkevät tarinat ja rohkea kokonaisilmaisu. Kuoro on voittanut vuosien saatossa useita kilpailuja ja kiertänyt ympäri maailmaa. Vuosina 2013 ja 2014 Philomela saavutti tulkinnallaan Euroopanmestaruuden European Choir Games kilpailussa ja maailmanmestaruuden World Choir Games -kilpailuissa. Suomen eturivin kuorona Philomelaa on nähty usein muun muassa Presidentinlinnassa, ja osa viime vuosien itsenäisyyspäivien vietosta onkin kulunut siihen, mutta nyt saadaan kuoro vierailulle Loviisaan. Kuoroa johtaa Jennifer Moir.

Loviisan kulttuuripalkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on vaikuttanut erityisen merkittävästi Loviisan kulttuurielämään. Ehdotuksia kulttuuripalkinnon saajaksi annettiin tänä vuonna 83 kappaletta.

Loviisan kaupungin itsenäisyyspäivän juhla 6.12.2023 klo 14–16

Loviisan seurahuone, Itäinen Tullikatu 7

Puhe: kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom
Philomela-kuoro
Vuoden kulttuuripalkinnon jako
Kahvitarjoilu

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!