KÖREN PHILOMELA gästar självständighetsdagsfesten 6.12.2023

Den framstående kören Philomela från Helsingfors med trettio medlemmar uppträder på Lovisa stads självständighetsdagsfest 6.12.2023. Festen börjar klockan 14 på Societetshuset och firas på traditionellt vis med musik, tal och kaffeservering. På festen utdelas också Lovisa kulturpris 2023.

Philomelakören från Helsingfors slår sönder uppfattningarna om traditionell körsång och vill under sina konserter överraska sin publik. Philomela fokuserar på finsk och nordisk modern musik som är framsprungen ur folktradition. Viktigt i repertoarvalen är ett tilltalande tonspråk, kraftiga historier och ett djärvt helhetsuttryck. Kören har under årens lopp vunnit ett flertal tävlingar och turnerat omkring i världen. Åren 2013 och 2014 vann Philomela med sin tolkning Europamästerskap i tävlingen European Choir Games och världsmästerskap i tävlingen World Choir Games. Som en kör i främsta ledet i Finland har Philomela ofta setts bland annat på Presidentens slott, och en del av självständighetsdagarna under senaste år har i själva verket gått till det, men nu får vi kören på besök till Lovisa. Kören leds av Jennifer Moir.

Lovisa kulturpris tilldelas årligen en person eller sammanslutning som haft en särskilt betydande inverkan på kulturlivet i Lovisa. I år inkom 83 förslag till kulturpristagare.

Lovisa stads självständighetsdagsfest 6.12.2023 kl. 14–16

Societetshuset i Lovisa, Östra Tullgatan 7
Tal: stadsdirektör Jan D. Oker-Blom
Philomelakören
Utdelning av årets kulturpris
Kaffeservering

VARMT VÄLKOMMEN!

Arrangör för självständighetsdagsfesten är Lovisa stads kulturtjänster.

Tilläggsinformation: kulturproducent Agneta Longhurst
agneta.longhurst@loviisa.fi, tfn 0440 555 354