Picnic on the Beach Plagenin uimarannalla Loviisassa 30.6.2022 kello 16–19

Picnic on the Beach –kesätapahtuma järjestetään Plagenin uimarannalla Loviisassa 30.6.2022 kello 16–19. Muutaman vuoden tauon jälkeen ohjelmassa on rentoa piknikmeininkiä sekä erilaisiin ranta- ja kesäaktiviteetteihin tutustumista. Picnic-tapahtuma huipentuu maksuttomaan konserttiin, jossa esiintyy kello 18 alkaen UMK 2022 -kilpailusta tuttu Younghearted ja sitä ennen loviisalainen Severi kello 17–17.30.

Maksuttomassa konsertissa Younghearted ja Severi

Herkistä, akustiseen soundiin nojaavista kappaleistaan ja hurmoksellisista livekeikoistaan tunnetun Youngheartedin muodostavat laulaja Reeta Huotarinen sekä kitaristit Atte Ranta ja Emil Korkiakoski. Lukiossa tavannut kolmikko perusti Youngheartedin vuonna 2015. Vuotta myöhemmin ilmestyi yhtyeen platinarajan ylittänyt debyyttialbumi Nuorisydän. Levyltä muistetaan muun muassa triplaplatinarajan (yli 12 miljoona toistoa) rikkonut hitti Hetkeksi. Bändi julkaisi kesäkuussa 2019 odotetun toisen albuminsa Vapaa, jota seurasi Emma-ehdokkuus Vuoden yhtye -kategoriassa vuonna 2020. Albumilta löytyvät muun muassa kultaa striimannut Vaikeeta, Hullaannun sekä Sun syliin. Välissä oli pieni keikkatauko, mutta yhtye palasi UMK-kilpailussa yhteen ja esiintyy nyt 30.6. loviisalaisille maksuttomassa koko perheen ulkoilmatapahtumassa.


Kuva: Younghearted 2022 / Pietari Purovaara – Assets

Severi menestyi keväällä Velmu ry:n (Vantaan elävän musiikin yhdistys) BiisiVelmu 2022 ‑lauluntekokilpailussa, kun hänen säveltämänsä ja sanoittamansa kappale For You voitti koko kilpailun.

Severille musiikin tekeminen ja esittäminen ovat olennainen kommunikaation muoto, jolla hän haluaa tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Merkityksellisin tapa tavoitella sitä on muodostaa soinnuista, melodioista, sovituksista ja sanoista kokonaisuus, jonka arvo on loputtomasti enemmän kuin osiensa summa.

Padelia, pelastusnäytöksiä ja paljon muuta

Heti tapahtuman alkaessa on mahdollisuus kokeilla padelia maksutta, ja 15 minuutin vuoroja voi varata heti 16 alkaen padelkentän vieressä. Koko tapahtuman ajan osallistujilla on mahdollisuus kokeilla myös ainakin melontaa* ja sup-lautailua* sekä rantalentistä. Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto esittäytyy ja järjestää pelastusnäytöksiä. Kirjastoauto vierailee alueella, ja sieltä voi käydä lainaamassa kivaa kesälukemista.

Myös Loviisan nuorisovaltuusto on mukana tapahtumassa ja esittäytyy omalla teltallaan, ja nuorisovaltuustosta tulevat myös tapahtuman juontajat Sofia Pirhonen ja Samuel Kauppi.

Plagenin kioskin herkkujen lisäksi paikalla on ostettavissa ainakin metrilakua ja ukrainalaisia herkkuja. Lisäksi suolaisen nälkään löytyy myös Varma Nakki.

Tapahtuman aikana osallistujat voivat myös ottaa kasvomaalauksen, pelata rantashakkia, chillata ja tavata iloisia ihmisiä!

Tervetuloa mukaan viihtymään!

Picnic on the Beach 2022 -juliste (pdf)

* Muokattu 30.6.2022

Porvoon ympäristöterveydenhuolto tiedottaa 30.6.2022:

Sinilevää on havaittu 30.6.2022 uimaranta Plagenin uimavedessä.

Vältä uimista runsaiden sinileväesiintymien aikana!

Pidä lapset poissa rannasta runsaiden esiintymien aikana, sillä syanobakteeripitoisen veden joutuminen suuhun voi olla vaarallista.

Lue lisää tiedotteesta.